Τραυματισμός υπαλλήλου στην Θεσ/κη - Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στο Ηράκλειο - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στην Κόρινθο - Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης για τραυματισμό 44χρονου ημεδαπού υπαλλήλου του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, χειριστή οχήματος στοιβασίας και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ειδικότερα, ο 44χρονος χειριστής γλίστρησε καθώς κατέβαινε τη σκάλα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», για την παροχή ιατρικής περίθαλψης

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “SPEEDRUNNER JET'' Ν. Άνδρου 625, ότι κατά την διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο δεξιός προσκρουστήρας ήρθε σε επαφή με τον προβλήτα, με αποτέλεσμα την στρέβλωση και τη μερική αποκόλλησή του. Από τη πρόσκρουση, δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SPEEDRUNNER JET'', ενώ κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κορίνθου για την πτώση Ε.Ι.Χ. οχήματος στη θάλασσα, εντός του αλιευτικού καταφυγίου Άσσου Κορινθίας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το εν λόγω όχημα εντός θαλάσσης, χωρίς να υπάρχουν επιβαίνοντες, ενώ στη συνέχεια, το ανωτέρω όχημα ανελκύθηκε και μετακινήθηκε σε ασφαλές σημείο, με τη συνδρομή οδικής βοήθειας και ιδιωτικού γερανοφόρου.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Λευκάδας προς τον λιμένα Μύτικα Αιτ/νίας, με το θαλάσσιο ταξί “ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ” Ν.Λ. 313, 60χρονος ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες