Τραυματισμός υπαλλήλου στον λιμένα Θεσσαλονίκης – Απαγόρευση Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Κέρκυρα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο - Θάνατος ημεδαπού στην Σκάλα Καλλονής Λέσβου –Παρέκκλιση δρομολογίου ΕΓ-ΟΓ πλοίου προς αποβίβαση ασθενούς στο Λαύριο-

DSC_0099
Share:    

Τραυματισμός υπαλλήλου στον λιμένα Θεσσαλονίκης – Απαγόρευση Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Κέρκυρα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο - Θάνατος ημεδαπού στην Σκάλα Καλλονής Λέσβου –Παρέκκλιση δρομολογίου ΕΓ-ΟΓ πλοίου προς αποβίβαση ασθενούς στο Λαύριο- Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Μήλο – Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για τραυματισμό υπαλλήλου του ΟΛΘ Α.Ε. (ειδικότητας μηχανοτεχνίτη), εντός του συνεργείου του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ.) Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά τη διάρκεια εργασιών ήρθε σε επαφή με θραυσμένη επιφάνεια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο άνω μέρος του αντίχειρα του, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη σε ιδιωτική κλινική, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παξών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΑΪΛΑΝΤ” Ν. Π. 12455, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Κέρκυρας προς τον λιμένα Γαΐου Παξών, ότι παρουσιάτηκε βλάβη στα χειριστήρια της αριστερής κύριας μηχανής, πριν τον απόπλου του, εντός του νέου λιμένα ν. Κέρκυρας.

Το “ΑΪΛΑΝΤ” πρυμνοδέτησε με ιδία μέσα στην προβλήτα Νο 2, αποβιβάζοντας ασφαλώς σαράντα (40) επιβάτες και έξι (06) άτομα πλήρωμα και στη συνέχεια, με τη συνδρομή Ρ/Κ πλοίου, ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια σε παρακείμενη θέση ελλιμενισμού του.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Παξών απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου, μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της λεωφόρου Νεάρχου και Εθνικής Αντιστάσεως Ηρακλείου όταν Δ/Κ όχημα που οδηγούσε 52χρονος συγκρούστηκε με έτερο δίκυκλο που οδηγούσε 31χρονος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 52χρονου.

Ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ” για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε απογευματινές ώρες σήμερα από την θαλάσσια περιοχή της Σκάλας Καλλονής ν. Λέσβου,93χρονος ημεδαπός.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Κέντρο Υγείας Καλλονής όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα το Λιμεναρχείο Λαυρίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για έκτακτη προσέγγιση στον λιμένα Λαυρίου του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ'' Ν.Π. 12520, κατά παρέκκλιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του (Πάτμο – Λειψούς -Λέρου -Καλύμνου -Κω -Ρόδου -Σύμη) και ύστερα από τον απόπλου του από τον λιμένα Πειραιά, προκειμένου να αποβιβάσει 18μηνών επιβάτιδα με έντονη αδιαθεσία και εμετούς.

Η ανωτέρω, με τον κατάπλου του πλοίου στον οικείο λιμένα, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”, ενώ το ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ'' απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του για λιμένα Πάτμου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Μήλου, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους «ΝΙΝΙ» με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα στη θαλάσσια περιοχή δύο (02) ν.μ. νότια ν. Μήλου .

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και τέθηκε σε ετοιμότητα ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς τυχόν παροχή συνδρομής, ενώ στην περιοχή έσπευσε το Ε/Π -Α/Κ «ΚΑΠ. ΝΙΚΟΛΑΣ ΙΙ» Ν.Μ. 46, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε με ασφάλεια το ιστιοφόρο σκάφος στην περιοχή «ΚΗΠΟΣ» ν. Μήλου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΝΙΝΙ» σημαίας Πολωνίας, μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-75χρονης, από τον λιμένα ν. Θήρας προς τον λιμένα ν. Ίου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΜΑΙΣΤΡΟΣ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» Ν. Θ. 64 και

-88χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Ν. 53.

Σχετικές εικόνες