Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό ανηλίκου και εγκατάλειψη του στο Ηράκλειο - Παροχή συνδρομής σε χειριστές κανό στην Λευκάδα - Παροχή συνδρομής σε χειριστές SUP στην Κόρινθο - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, για τραυματισμό ανήλικου κοριτσιού έμπροσθεν της πύλης εισόδου του οικείου λιμένα επί της οδού Νεάρχου, από ΙΧΕ όχημα με οδηγό αγνώστων λοιπών στοιχείων ο οποίος στη συνεχεία απομακρύνθηκε από το σημείο.

Το ανήλικο κορίτσι, διακομίσθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί προανάκριση, αναζητείται η οδηγός του ΙΧΕ οχήματος

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Λευκάδας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό ύπαρξης χειριστών κανό σε δυσχερή θέση λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της ν. Μεγανησίου Λευκάδας.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε σε βραχώδη ακτή εγκλωβισμένους συνολικά οκτώ (08) χειριστές κανό, τους οποίους απεγκλώβισε και επιβίβασε με ασφάλεια, ενώ ακόμη εννέα (09) χειριστές κανό περισυνελέγησαν από το Ι/Φ -ΚΑΤ ''ΜΕΔΟΥΣΑ''.

Όλοι οι προαναφερόμενοι χειριστές κανό μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην περιοχή ''Δεσίμι'' ν. Λευκάδας, είναι καλά στην υγεία τους και δεν κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή τους σε νοσοκομείο.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό εγκλωβισμού δύο χειριστών SUP σε δυσπρόσιτη παραλία, στην ευρύτερη περιοχή Σκαλωσιάς Κορινθίας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής. Το περιπολικό σκάφος εντόπισε και παρέλαβε τους δύο χειριστές SUP, ενώ στην συνέχεια τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Κορίνθου, καλά στην υγεία τους.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-80χρονης, από το λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τήνου 25,

-55χρονου, από το λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Μυκόνου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν. Ν. 62,

-69χρονης, από το λιμένα Βαθέος ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-72χρονου από το Ακρωτήριο Πλάκα Αγίου Παύλου Σφακίων προς τον λιμένα Χώρας Σφακίων με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΘΕΟΦΙΛΟΣ'' Ν.Χ. 627,

-60χρονου από τον όρμο Πεύκου ν. Σκύρου προς τον λιμένα Κύμης με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΚΥΜΟΘΟΗ'' Ν.Ραφήνας 73 και

-84χρονου από τον λιμένα ν. Ίου, προς τον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' N.N.64.

Σχετικές εικόνες