Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σύρο και στην Ηγουμενίτσα – Επακούμβηση Ε/Γ πλοίων στην Χίο – Ημιβύθιση Θ/Γ σκάφους στο Πέραμα – Συλλήψεις αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Share:    

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Φοίνικα ν. Σύρου, όταν 15χρονος οδηγός δίκυκλου οχήματος, απώλεσε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί.

Ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Ηγουμενίτσα, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο οδηγούσε ημεδαπός άνδρας, συγκρούστηκε στο πίσω μέρος του με δίκυκλο όχημα, με οδηγό έναν 62χρονο αλλοδαπό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο οδηγός του δικύκλου μεταφέρθηκε με ιδία μέσα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, για την παροχή πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «LESVOS» σημαίας Τουρκίας, στην προβλήτα τελωνείου Χίου, επακούμβησε ελαφρά με το πρυμναίο του μέρος, την πρύμνη του ελλιμενισμένου Ε/Γ πλοίου «ERTURK» σημαίας Τουρκίας, στον λιμένα ν. Χίου, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στα έξαλα αμφότερων των πλοίων.

Το «LESVOS» εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο, από τον λιμένα Τσεσμέ Τουρκίας στον λιμένα Χίου, με 357 επιβάτες, 03 Ι.Χ. και 01 Φ/Γ όχημα, ενώ το «ERTURK» ήταν κενό επιβατών.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές σε μεταφερόμενα οχήματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους των εν λόγω πλοίων, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους τους.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος, για ημιβύθιση Θ/Γ σκάφους, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στην προβλήτα του λιμένα Σκάλας Λουτρών ν. Λέσβου.

Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε σε κατάσταση ημιβύθισης, λόγω εισροής υδάτων, σε βάθος περίπου ενός μέτρου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στο Θ/Γ σκάφος πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων, παραμένοντας με ασφάλεια στην ίδια θέση και στη συνέχεια πρόκειται να ανελκυστεί σε παρακείμενο νεωλκείο, με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.

*****

Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του στο εξωτερικό, ενώ κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του σε βάση δεδομένων, βρέθηκε καταχωρημένος με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου ή διαμονής σε έδαφος SCHENGEN.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα ανωτέρω έγγραφο.

*****

Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του νότιου λιμένα Πατρών, σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, κατά τη διαδικασία φόρτωσης με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ενώ κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του σε Υπηρεσιακό Η/Υ, εμφανίστηκε ταυτότητα SCHENGEN, με το μέτρο της άρνησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-87χρονου και 84χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν.Π. 8745,

-κοριτσιού 3,5 ετών, από τον λιμένα Αγίου Κήρυκου στον λιμένα Καρλοβασίου ν. Σάμου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-70χρονου, από τον λιμένα ν. Δονούσας στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν.67.

Σχετικές εικόνες