Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Πρέβεζα – Τραυματισμός αλλοδαπής επιβάτιδος Ε/Γ-Τ/Ρ στη Θήρα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Καλαμάτα – Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Share:    

Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες, στη χερσάια ζώνη λιμένα Πρέβεζας, επί της παραλιακής οδού Βρυσούλας-Μαργαρώνας, μεταξύ Ε.Ι.Χ. οχήματος με οδηγό 20χρονο και δίκυκλου οχήματος, με οδηγό 34χρονο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του τελευταίου.

Ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, για διενέργεια εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, ενώ σε έτερα τα οχήματα προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Θήρας, από το Κέντρο Άμεσης Δράσης (Κ.Α.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον τραυματισμό 62χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου “ALPHA STAR” Ν.Π. 12158.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω μετά από πτώση της στην εσωτερική κλίμακα του σκάφους τραυματίστηκε στο κεφάλι. Η 62χρονη μεταφέρθηκε στον όρμο Αμμουδίου ν. Θήρας, ενώ εν συνεχεία παρελήφθη από Ι.Χ. όχημα και συνοδεία του περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “ZEPHYR 2” σημαίας Αυστρίας, με τρείς (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Μεσσηνιακού κόλπου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Α/Κ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΤΩΝΗΣ” Ν.Κ. 645, το οποίο προσέγγισε το "ZEPHYR 2" και το ρυμούλκησε, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με ασφάλεια στον λιμένα Καλαμάτας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-70χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-38χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες