Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα - Ακυβερνησία Θ/Γ σκάφους στο Γύθειο - Ακυβερνησία E/Ρ σκάφους στο Ναύπλιο - Παροχή συνδρομής σε ιδιωτικά σκάφη στον Βόλο - Διακομιδές ασθενών

DSC_7371
Share:    

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, απογευματινές ώρες χθες, για τροχαίο ατύχημα επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, όπισθεν Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, 36χρονος οδηγός Δ/Κ. οχήματος ενώ κινούταν στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε στο διάζωμα, με αποτέλεσμα την πτώση του στο οδόστρωμα και τον τραυματισμό του. Ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Βόλου, από επιβαίνουσα στο ταχύπλοο “ΑΔΑΜ” Λ.Β. 10219, για περιστατικό εν λόγω σκάφους σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή παραλίας σωρού Παγασητικού κόλπου, στη νησίδα “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ”, λόγω μηχανικής βλάβης και εισροής υδάτων από έντονο κυματισμό.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και Α/Κ ΓΡΙ-ΓΡΙ “ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ” Ν.Β. 668, προς παροχή συνδρομής. Οι ανωτέρω επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο “ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ” και μεταφέρθηκαν στον λιμένα Βόλου, ενώ το “ΑΔΑΜ” προσέδεσε με ασφάλεια με την συνδρομή του Α/Κ ενώ και οι τέσσερις επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Επίσης, Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Βόλου, για περιστατικό σκάφους Ι/Δ-Τ/Χ “ΕΛΕΑΝΝΑ” Τ.Π. 24, σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή σωρού Παγασητικού κόλπου, λόγω μηχανικής βλάβης στην κύρια μηχανή του σκάφους.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, το οποίο εντόπισε το “ΕΛΕΑΝΝΑ” με τους δύο επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Το ανωτέρω σκάφος προσέδεσε με ασφάλεια στην πλησιέστερη γλίστρα, συνοδεία του περιπολικού σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Γυθείου για ακυβερνησία του Θ/Γ σκάφους “TIGRANA” σημαίας Πολωνίας, λόγω μηχανικής βλάβης, με τρεις (03) επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή Μεσσηνιακού κόλπου.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη Ε/Π-Α/Κ σκάφος “ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ” Ν. Γυθείου 11, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το “TIGRANA” ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το “ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ” στην μαρίνα Καλαμάτας, με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους

Από την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου για ακυβερνησία του Ε/Ρ σκάφους “ΕΛΕΝΗ” σημαίας Σ.Κ. 328, λόγω μηχανικής βλάβης, με τρεις ημεδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή όρμου Βουρλιάς Αργολίδας.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν δυο περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το Βοηθητικό Ιχθυοκαλλιέργειας (Β/Ι) σκάφος “ΖΑΡΓΑΝΑ” Σ.Ν. 183, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Στη συνέχεια, το “ΕΛΕΝΗ” ρυμουλκήθηκε από το “ΖΑΡΓΑΝΑ” με ασφάλεια στο καταφύγιο Ιρίων Αργολίδας, συνοδεία του περιπολικού σκάφους, με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-67χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-29χρονης και 32χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-33χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” N.N. 67

Σχετικές εικόνες