Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα – Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα - Διακομιδές ασθενών

DSC_0099
Share:    

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες σήμερα, για τροχαίο ατύχημα επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με 25χρονο οδηγό και ημεδαπό συνοδηγό, προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα οχήματα, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε πέντε, συνολικά, Ι.Χ.Ε. οχήματα καθώς και τον τραυματισμό του συνοδηγού.

Ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ κατόπιν αλκοολομέτρησης που διενεργήθηκε στον 25χρονο οδηγό, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 25χρονος.

*****
Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας και Οθωνών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ σκάφους "R.RISA'' σημαίας Ιταλίας, λόγω μηχανικής βλάβης - προβλήματος ιστίων, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 4,4 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Οθονών.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το "R.RISA'' με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Ρ/Κ "ΧΡΗΣΤΟΣ XXVΙΙ" Ν.Π.6385, σε εγκαταστάσεις ιδιωτικού ναυπηγείου της ν. Κέρκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "R.RISA'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για περιστατικό πρόσκρουσης του Ι/Φ σκάφους "ANNA'' σημαίας Γερμανίας στη βραχώδη περιοχή του όρμου “ΚΟΜΜΕΝΟ” Κέρκυρας, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα.

Στην περιοχή έσπευσε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπιστώθηκε ότι το “ANNA'' απομακρύνθηκε με ίδια μέσα καθώς και με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, ενώ στη συνέχεια κατέπλευσε με ασφάλεια στη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-71χρονης, από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-85χρονου, από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-41χρονης, από το λιμένα ν. Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ - Ο/Γ ''ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ'' Ν.Π. 12287.

Σχετικές εικόνες