Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα – Μηχανική βλάβη Ι/Φ-Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στη Λευκάδα – Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Χίο – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, όταν 41χρονος αλλοδαπός οδηγός δίκυκλου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα την πτώση του επί του οδοστρώματος.

Ο 41χρονος διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για παροχή ιατρικής περίθαλψης, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Λευκάδας, από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ-Ε/Π-Τ/Ρ “DOLPHIN DANCE” σημαίας Γερμανίας, ότι έπλεε στο βόρειο τμήμα του διαύλου Κέρκυρας-Λευκάδας και παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή του Α/Κ-Ε/Π “ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Σ.Λ.44, το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Λευκάδας, όπου αποβιβάστηκαν οι δέκα (10) επιβάτες, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “DOLPHIN DANCE”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****

Για οδήγηση στερούμενη άδεια ικανότητας, συνελήφθη μία 21χρονη οδηγός δίκυκλου οχήματος, βραδινές ώρες χθες, επί της οδού Κλεάρχου Νενητούση στη Χίο, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-25χρονου, από τον λιμένα Γαυρίου ν. Άνδρου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-61χρονου, από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-77χρονης, από τον λιμένα ν. Κύθνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Νάξου 53.