Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα - Τραυματισμός ναυτικού στη Μύρινα - Σύλληψη Κυβερνήτη Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους στους Λειψούς - Διακομιδές ασθενών

a
Share:    

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε βραδινές ώρες χθες, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στη ν. Κέρκυρα, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό μια 42χρονη και συνεπιβάτη το ανήλικο τέκνο της, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στη διαχωριστική νησίδα και στη συνέχεια σε πυλώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Οι εν λόγω τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου παραμένουν για περαιτέρω νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.
*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μύρινας, από τον Πλοίαρχο Δ/Ξ - Ο/Γ πλοίου, για τον τραυματισμό ημεδαπού ναυτικού (ειδικότητας Α΄ Μηχανικός) εντός του πλοίου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ναυτικός παραπάτησε καθώς κατέβαινε κλίμακα του εν λόγω πλοίου, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο κάτω και άνω άκρο. Στη συνέχεια, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Λήμνου, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.
*****
Στη σύλληψη του Κυβερνήτη Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λειψών. Συγκεκριμένα, στο εν λόγω σκάφος διενεργήθηκε καταμέτρηση επιβατών μετά τον απόπλου του από τον λιμένα ν. Καλύμνου προς τον οικείο λιμένα και διαπιστώθηκε ότι έφερε είκοσι έναν (21) υπεράριθμους επιβάτες.

Από το Λιμενικό Σταθμό Λειψών που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-68χρονου από τον λιμένα ν. Σύμης στον λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-62χρονης από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-41χρονου και 50χρονου, από τον λιμένα ''ΓΛΩΣΣΑΣ'' ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ'' Ν.Σ. 158,

-74χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25,

-53χρονου, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53 και -

κοριτσιού 1,5 ετών, από τον όρμο ''ΠΕΥΚΟ'' ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Π - Τ/Ρ ''ΚΥΜΟΘΟΗ'' Ν. Ραφήνας 73.

Σχετικές εικόνες