Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Τήνο - Βύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους στη Φθιώτιδα - Προσάραξη φορτηγίδας στη Λέσβο - Πτώση επικαθήμενου στη θάλασσα στη Σύμη - Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Τήνου, όταν ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, έχασε τη ισορροπία του, με αποτέλεσμα την πτώση του επί του οδοστρώματος.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Τήνου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών και περαιτέρω ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Στυλίδας, από ιδιώτη, ότι το Ε/Π-Α/Κ σκάφος ''ΓΙΑΝΝΗΣ'' Σ.Σ. 624, βυθίστηκε ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο αλιευτικό καταφύγιο “ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ” Φθιώτιδας.

Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενική Αρχής, όπου εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος βυθισμένο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ τέθηκε σε εφαρμογή, το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και το ''ΓΙΑΝΝΗΣ'' ανελκύστηκε από γερανοφόρο όχημα, με μέριμνα του ιδιοκτήτη του, στον λιμένα Αρκίτσας.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σιγρίου για την παράσυρση φορτηγίδας, άνευ επιβαινόντων, φορτίου και καυσίμων, από σημείο αγκυροβολίας πλησίον νέου επιβατικού και εμπορικού λιμένα Σιγρίου και την ακόλουθη προσάραξή της, πλησίον θαλάσσιας περιοχής “Φάρου”, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους της μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που την παρακολουθεί, ενώ ενημερώθηκε η πλοιοκτήτρια εταιρεία προκειμένου να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την άμεση αποκόλλησή της.

*****

Ενημερώθηκε την 19-11-2022, η Λιμενική Αρχή Σύμης, για περιστατικό πτώσης επικαθήμενου/ρυμουλκούμενου από τράκτορα φορτηγό όχημα, εντός της θάλασσας, στην θέση “ΠΕΤΑΛΟ” στον λιμένα ν. Σύμης.

Στο σημείο μετέβη Κλιμάκιο της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ από την προανάκριση προέκυψε ότι το επικαθήμενο, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης σακιών με αδρανή υλικά, κινήθηκε χωρίς έλεγχο και κατέληξε στο βυθό, μπροστά από το κρηπίδωμα πρόσδεσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, σε βάθος 9 περίπου μέτρων.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε η ύπαρξη ατόμων στη θάλασσα, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές στον κρηπιδότοιχο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., 80χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες