Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο–Τραυματισμός επιβάτιδος σε ΕΓ-ΟΓ πλοίο στη Ραφήνα–Απαγόρευση απόπλου ΕΠ-ΤΡ πλοίου στη Ρόδο–Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στην Καβάλα–Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα–Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην Λεωφόρο Νεάρχου Ηρακλείου Κρήτης, μετά από εκτροπή δίκυκλου οχήματος με οδηγό έναν 28χρονο ημεδαπό.

Αποτέλεσμα του ανωτέρω περιστατικού ήταν ο τραυματισμός του 28χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.), για παροχή των πρώτων βοηθειών και νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ'' Ν.Α. 620, για τραυματισμό 75χρονης ημεδαπής επιβάτιδος.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω παραπάτησε και έπεσε εντός του πλοίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί πόδι.

Στην 75χρονη αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του πλοίου και από ιδιώτη γιατρό, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής “ΚΑΤ”.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου από τον κυβερνήτη του Ε/Π-Τ/Ρ “ΤΖΟΑΝΝΑ”, για μηχανική βλάβη, στη θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ. νοτιοανατολικά του όρμου Λίνδου.

Στην ανωτέρω περιοχή προς παροχή συνδρομής, μετέβη το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΕΛΑΝΙ” Ν.Ρ. 612, ενώ το “ΤΖΟΑΝΝΑ” κατευθύνθηκε και αγκυροβόλησε αυτοδύναμα και με ασφάλεια, στον όρμο Λίνδου, συνοδεία του “ΜΕΛΑΝΙ”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


*****

Για οδήγηση στερούμενος άδεια ικανότητας, συνελήφθη ένας 19χρονος ημεδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, βραδινές ώρες χθες, εντός του επιβατικού λιμένα Καβάλας, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****
Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-48χρονης, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001,

-21χρονης και 58χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.N. 67.

Σχετικές εικόνες