Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Πυθαγόρειο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Βύθιση λέμβου στην Αλόννησο - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών στη Νεάπολη Βοιών

Share:    

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη λιμένα Πυθαγορείου, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 58χρονο, εξετράπη της πορείας του και έπεσε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού.

Ο 58χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα κλείδας και παραμένει για νοσηλεία.

Κατόπιν αλκοομέτρησης που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος οδηγός βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου , που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις .
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 31 και 35 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω, οι οποίοι συνόδευαν τα δύο (02) ανήλικα τέκνα τους, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλόννησου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για βύθιση της λέμβου «ΚΙΡΚΗ» Σ.Α. 105 με τρεις (03) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Χρυσής Μηλιάς.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το Ι/Φ-ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ σκάφος «ANNA LENA» σημαίας Αυστρίας, το οποίο διέσωσε και μετέφερε καλά στην υγεία τους στο λιμένα Πατητηρίου τους τρεις επιβαίνοντες, καθώς και τα Τ/Χ «ΜΑΡΙΤΙΝΑ -ΤΟΝΙ» Τ. Ραφήνας 1243 και «ΝΤΙΝΑ» Τ. Αλοννήσου 61 με την συνδρομή των οποίων η ανωτέρω λέμβος ρυμουλκήθηκε στην ακτή.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-28χρονου, από τον λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν. Π. 8745 και

-28χρονης, από τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ- Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” Ν.Π. 10553.
*****
Δύο θαλάσσιες χελώνες, του είδους Καρέττα -Καρέττα, εντοπίστηκαν νεκρές, μεσημβρινές ώρες χθες, στις περιοχές «ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ» Ελαφόνησου και «ΝΕΡΑΤΖΙΩΝΑ».

Από από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική τους ταφή.