Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ρέθυμνο - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Πύλο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη ημεδαπού στη Σαμοθράκη - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, πρώτες πρωινές ώρες χθες, για τροχαίο ατύχημα στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου του Δήμου Ρεθύμνου, όταν 22χρονος οδηγός δικύκλου οχήματος παρέκκλινε της πορείας του, σύρθηκε επί του οδοστρώματος και προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. όχημα.Από το περιστατικό τραυματίστηκε ο ανωτέρω και προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο σταθμευμένο όχημα. Ο 22χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος δεν διαθέτει άδεια ικανότητας οδήγησης και του επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πύλου, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους "GRONIA" σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, στη θαλάσσια περιοχή εντός του όρμου Ναυαρίνου, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, καλά στην υγεία του.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Α/Κ σκάφος ''ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΙΝΑ ΙΙ'' Σ. Πύλου 314, το οποίο ρυμούλκησε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος με ασφάλεια στον λιμένα Πύλου, ενώ από το Λιμεναρχείο Πύλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "GRONIA" μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών, καθώς και ενός 58χρονου ημεδαπού, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της κινητής μονάδας ανίχνευσης ακτίνων Χ (X-RAY VAN) της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος ημεδαπός, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του φορτίου τους πέντε (05) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

*****

Στη σύλληψη ενός 60χρονου προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαμοθράκης, διότι διαπιστώθηκε να έχει συνδεθεί καλώδιο χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, από ρευματοδότη ιδιοκτησίας του οικείου Οργανισμού Λιμένα, προκειμένου να ρευματοδοτηθεί το υπό συνιδιοκτησίας και υπό διακυβέρνησης του 60χρονου Α/Κ σκάφος, σε προβλήτα του λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25, 84χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.