Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στον Φλοίσβο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στον Φλοίσβο – Εντοπισμός 46 ατόμων στην Κάλυμνο - Εντοπισμός 20 ατόμων στη Νίσυρο - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα – Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά – Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Φλοίσβου για τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε εντός της Μαρίνας Αλίμου στη δυτική είσοδο έναντι προβλήτας 4, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε 61χρονος συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με 46χρονο οδηγό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 46χρονου. Ο τραυματίας, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης, από όπου και εξήλθε .

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου, του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, διαπιστώθηκε πως ο οδηγός του δίκυκλου στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης και ως εκ τούτου, του επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Φλοίσβου, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε επιβατηγό τουριστικό σκάφος σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στη μαρίνα Φλοίσβου.

Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο δεν χρειάστηκε να επέμβει. Κατά δήλωση του Β’ μηχανικού του σκάφους, διαπιστώθηκε η ύπαρξη καπνού και όχι φλόγας στο μηχανοστάσιο. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε παρακείμενα σκάφη. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλύμνου για την ύπαρξη ατόμων στην ν. Καλόλιμνο. Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε, 46 αλλοδαπούς (16 άντρες, 07 γυναίκες και 23 ανήλικα), όλοι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλύμνου.

Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από περιοχή “TURGUTREIS” Τουρκίας με ταχύπλοο σκάφος, ενώ κατέβαλαν χρηματικά ποσά από 1.700 έως 10.000 δολάρια έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Καλύμνου.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός της Νισύρου για ένα ταχύπλοο σκάφος που κατευθύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα και αποβίβασε άτομα στην παραλία Παχιά Άμμο. Ακολούθησε καταδίωξη από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. κατά την οποία το Τ/Χ προσγυαλώθηκε και οι δύο (02) επιβαίνοντές του διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Κατόπιν έρευνας που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή στελεχών του Αστυνομικού Σταθμού Νισύρου, εντοπίστηκαν συνολικά είκοσι (20) άτομα στην επαρχιακή οδό Μανδρακίου Νικείων. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καρδάμαινας Κω, προκειμένου να παραδοθούν στο Κ.Υ.Τ. Κω.

Από την Λιμενική Αρχή της Νισύρου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος, ενώ αναζητούνται οι δύο (02) επιβαίνοντες.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, στα πλαίσια διενέργειας αλιευτικών ελέγχων από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, εντοπίστηκε 33χρονος αλλοδαπός στην παραλία Έξω Παναγίτσα, να έχει αλιεύσει εννιακόσια (900) τεμάχια αχινών, σε απαγορευμένη χρονική περίοδο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αχινών και έπειτα επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι ημεδαπός ναυτικός μέλος πληρώματος (ειδικότητας ναύτη) Ε/Γ–Τ/Χ-ΚΑΤ πλοίου το οποίο ελλιμενίζεται στον λιμένα Πειραιά, τραυματίστηκε εντός του πλοίου, σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-43χρονου, από το λιμάνι της Δονούσας στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV” Ν.N. 64,

-80χρονου και 45χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.N. 53,

-32χρονης, από το λιμάνι Μανδρακίου Νισύρου στο λιμάνι Καρδάμαινας Κω, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ» Ν. ΚΩ 77.

Σχετικές εικόνες