Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στον Πειραιά - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 27 ατόμων στη ν. Κω την 25/10/2023 - Μηχανική βλάβη Δ/Ξ πλοίου στο Πέραμα Αττικής - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τροχαίο ατύχημα στην περιοχή της πύλης Ε1 της Ακτής Βασιλειάδη του κεντρικού λιμένα Πειραιά.

Άμεσα μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 71χρονο, να έχει συγκρουσθεί με ένα Ε.Δ.Χ. όχημα με οδηγό μία 53χρονη.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών και στα δύο οχήματα και ο τραυματισμός της ανωτέρω 53χρονης στο δεξί άνω άκρο. Η 53χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 27 αλλοδαπών στη ν. Κω την 25-10-2023, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, δύο (02) αλλοδαποί εκ των ανωτέρω, ηλικίας 36 και 44 ετών, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν.4251/2014 (Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις), του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση), του άρθρου 187 του Π.Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 42 του Π.Κ. (Απόπειρα), σε συνδυασμό με το άρθρο 277 του Π.Κ. (Πρόκληση ναυαγίου) και το άρθρο 83 του Ν. 3386/05 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα).

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Πλοίων (VTS) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι Δ/Ξ πλοίο Ελληνικής σημαίας το οποίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Ελευσίνας, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην κύρια μηχανή, με δεκαέξι (16) μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή διαύλου Σαλαμίνας-Περάματος.

Το εν λόγω Δ/Ξ ρυμουλκήθηκε, από δύο (02) Ρ/Κ σκάφη, με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο Πειραιά.

Από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-55χρονου, από τον λιμένα ν. Κουφονησίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V ” Ν. Νάξου 67,

-70χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στο λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IΙΙ ” Ν. Νάξου 62,

-57χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα Λαυρίου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V ” Ν. Νάξου 67,

-15χρονης, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ” Ν.Σ. 158.

Σχετικές εικόνες