Τροχαίο ατύχημα στη Χίο - Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στο Βόλο - Ακυβερνησία σκάφους στον Πειραιά - Διενέργεια ελέγχου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο Πειραιά - Διακομιδές ασθενών

DSC_3393
Share:    

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Χίου στη συμβολή Λ. Αιγαίου με την οδό Βαμβά, όταν Ι.Χ.Ε όχημα με οδηγό 37χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 23χρονος ημεδαπός.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 23χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Στη σύλληψη ενός 44χρονου ημεδαπού οδηγού Ι.Χ.Ε οχήματος προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Βόλου, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Βόλου.

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω, έπειτα από τη διενέργεια αλκοολομέτρησης, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης με ένδειξη 0,83mg/ltr εκπνεόμενου αέρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, ακινητοποιήθηκε το εν λόγω όχημα, ενώ του επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Πειραιά για ακυβερνησία του ερασιτεχνικού σκάφους «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Λ.Κ. 217 - Α', με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή έξωθεν προβλήτας Ικονίου.

Στην περιοχή μετέβη το Ε/Γ-Λ/Ζ «ΤΑΚΗΣ» Ν.Π. 10876, όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος και το συνόδευσε με ασφάλεια στον Άρμο Περάματος, με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους, ενώ κατά δήλωση του κυβερνήτη το «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» υπέστη βλάβη στην μπαταρία, με αποτέλεσμα την ακυβερνησία του.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες της 12/01/2023, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίο, το οποίο ελλιμενίζεται στον Κεντρικό Λιμένα Πειραιά, εντοπίστηκαν να εργάζονται εντός του πλοίου πέντε ναυτικοί, τρεις εκ των οποίων είναι ναυτολογημένοι σε έτερα πλοία, ενώ οι άλλοι δύο, αν και καταχωρημένοι στο ναυτολόγιο του πλοίου, δεν έφεραν επί των φυλλαδίων τους την προβλεπόμενη πράξη θεώρησης άδειας ναυτολόγησης από τη Λιμενική Αρχή.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν , οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-85χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53,

-86χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67,

-35χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ – Ο/Γ «ΘΑΣΟΣ ΙΙ» Ν.Π. 11836 και

-65χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

-78χρονης, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.Λ. 56

-84χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν.Τ. 25

-42χρονου από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

-74χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV» Ν.Ν. 64

-73χρονου, από τον λιμενίσκο Κουκουναρίων ν. Σκιάθου, στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ» Ν.Σ. 158

Σχετικές εικόνες