Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ

20220419_12050
Share:    

Υπογράφηκε την Τρίτη 19 Απριλίου μνημόνιο συνεργασίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και της Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) κας Σοφίας Σακοράφα.

Μέσα από την υπογραφή του μνημονίου επιβεβαιώθηκε η πολυετής συνεργασία Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π. και Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου.

Παράλληλα, οι δύο φορείς συμφώνησαν στην - από κοινού - καταγραφή των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών, εξοπλισμού και δράσεων, σε όλη τη Νησιωτική χώρα, με σκοπό τη δημιουργία σχετικής βάσης δεδομένων, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε όλες τις σχετικές πληροφορίες από κάθε ενδιαφερόμενο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π. σε συνεργασία με τη νεοσύστατη επιτροπή του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για τη «Νησιωτική Πολιτική» συμφώνησαν να εκπονήσουν Ειδικό Πρόγραμμα υπό μορφή σχεδίου Δράσης για την αναβάθμιση του νησιωτικού κλασσικού αθλητισμού με σκοπό τη - σε βάθος τριετίας - χρηματοδότηση της ανανέωσης εξοπλισμού και στήριξης δράσεων προετοιμασίας στο πλαίσιο των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου. Επιπρόσθετα, συμφωνήθηκε η από κοινού κατάρτιση ηλεκτρονικού Ημερολογίου Αθλητικών Εκδηλώσεων Στίβου Νησιωτικής Ελλάδας.

Ο Γ.Γ. κ. Κουτουλάκης, όσο και η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κα Σακοράφα επισήμαναν την αξία του κλασσικού αθλητισμού και της ενεργοποίησης των νέων νησιωτών, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής που παρέχει στους νησιώτες νέα ισότιμη πρόσβαση και υποδομές αντάξιες των επιδόσεών τους, δημιουργώντας ένα μείγμα κοινωνικής συνοχής και συμπερίληψης.

Επιπλέον, και στο πλαίσιο διεξαγωγής αθλητικών εκδηλώσεων, να προγραμματίζουν αντίστοιχες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα αναδεικνύουν τα πολιτιστικά στοιχεία των τόπων διεξαγωγής αυτών, με ενημέρωση των συμμετεχόντων αθλητών/τριών, προπονητών/τριών και συνοδών και ταυτόχρονα επισκέψεις και ξεναγήσεις σε πολιτιστικούς χώρους.

Στο σήμερα στο κοινό πεδίο δράσης η συνέχιση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου και η ανανέωση του αθλητικού εξοπλισμού των νησιωτικών Σ.Ε.Γ.Α.Σ., δημιουργούν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και οικονομίες κλίμακας στο κρίσιμο πεδίο της βιώσιμης ανάπτυξης του νησιωτικού χώρου και της διαμόρφωσής του σε μία ενιαία περιοχή, που χαρακτηρίζεται από περιβαλλοντική ισορροπία, οικονομική ευημερία και κοινωνική συνοχή.

Ανακοινώθηκε, τέλος, επίσημα η διοργάνωση των 33ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου στη Λήμνο 8 και 9 Οκτωβρίου 2022 όπου αναμένεται και συμμετοχή 38 σωματείων από 17 νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με πάνω από 450 αθλητές/τριες, συνοδούς και προπονητές/τριες να συγκεντρώνονται για ένα διήμερο γιορτής του νησιωτικού κλασσικού αθλητισμού στο Αιγαίο.

Σχετικές εικόνες