Τελετή παράδοσης τεσσάρων φορητών ηλεκτροοπτικών συστημάτων, δωρεά του ΚΕ.ΜΕ.Α. στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

hlektrooptica_r.jpg
Share:    

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 04 Αυγούστου 2020 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η τελετή παραλαβής τεσσάρων φορητών ηλεκτροοπτικών συστημάτων, τα οποία αποτέλεσαν δωρεά του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.).

Τα νέα υπερσύγχρονα συστήματα νυχτερινής όρασης, θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Επίσης, θα ενισχύσουν καθοριστικά την επιτήρηση, τον εντοπισμό, την ταυτοποίηση και την παρακολούθηση στόχων καθώς θα διατεθούν προς χρήση σε Λιμενικές Αρχές και επιχειρησιακά μέσα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που επιχειρούν στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας.  

Η σημαντική αυτή κίνηση εκ μέρους του ΚΕΜΕΑ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αναγνώρισης του έργου που επιτελεί το Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στη διαφύλαξη των θαλασσίων συνόρων και  στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής. 

Στην τελετή επίσης παρέστησαν ο Διευθυντής του Γραφείου κ. Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ. Βιδάλης Αντώνιος, ο Διευθυντής του Γραφείου κ. Υφυπουργού Π.τ.Π. κ. Τσαρούχης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Α. κ. Δραβίλλας Θεόδωρος, ο Διευθυντής του ΚΕ.ΜΕ.Α. Αντιναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) κ. Καραγεωργόπουλος Ιωάννης ενώ από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Νικόλαος Αν. Ισάκογλου, ο Διευθυντής Κλάδου Α΄ (Ασφάλειας και Αστυνόμευσης) Υποναύαρχος Λ.Σ. Καραγεώργος Γεώργιος καθώς και Επιτελικά στελέχη του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Από πλευράς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εκφράστηκαν ευχαριστίες προς το ΚΕ.ΜΕ.Α. για την έμπρακτη στήριξη στο έργο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Σχετικές εικόνες