Δωρεά για ανακαίνιση χώρων κτιρίων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου από το «Ίδρυμα Αθηνά Ι. Μαρτίνου» (25.6.2024)

info_δελτίο_τύπου.width-1600
Share:    

Απόφαση αποδοχής της πρότασης δωρεάς στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, η οποία είχε γνωστοποιηθεί στο Υπουργείο, μέσω επιστολής, από το «Ίδρυμα Αθηνά Ι. Μαρτίνου» τον Μάρτιο 2024.

Η δωρεά αφορά σε εργασίες ανακαίνισης χώρων κτιρίων της Α.Ε.Ν. Ηπείρου και ανέρχεται στο συνολικό ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (#250.000,00 €#).

Ειδικότερα, το έργο δωρεάς, περιλαμβάνει :

  • την πλήρη ανακαίνιση των χώρων υγιεινής της δεξιάς πτέρυγας, του πρώτου ορόφου του κτιρίου των κοιτώνων των σπουδαστών (κτίριο 4), με ταυτόχρονη δημιουργία χώρου καθιστικού, ο οποίος θα περιλαμβάνει και μικρή κουζίνα, με στόχο την αναβάθμιση της διαβίωσης των σπουδαστών της Ακαδημίας.
  • Την πλήρη ανακαίνιση των χώρων υγιεινής, του πρώτου ορόφου του κτιρίου των κοιτώνων των σπουδαστριών (κτίριο 7) και την δημιουργία επιπλέον χώρων υγιεινής στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης των σχολών ΑΕΝ, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων, έχει προτείνει για εξειδίκευση το ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ για τεχνικοεκπαιδευτικό εξοπλισμό, με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Επίσης, έχει ενταχθεί η πράξη «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακής υποδομής ΑΕΝ Ηπείρου», προϋπολογισμού 686.330 € στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου, για την εκπόνηση μελετών ενεργειακής αναβάθμισης.

Σημειώνεται ότι η σχετική Σύμβαση Δωρεάς Έργου υπεγράφη, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, την κ. Ιωάννα Μαρτίνου, διαχειρίστρια του «Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου», τον κ. Αναστάσιο Καραογλάνη, εκπρόσωπο της εταιρείας «ΔΗΛΟΣ ΑΤΕ» και τον Δρ. Γεώργιο Δ. Πατέρα, εκπρόσωπο του «Ναυτικού Επιμελητήριου Ελλάδας».

Οι προτάσεις και η έγκριση των παρεμβάσεων έγινε από την Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία θα είναι και υπεύθυνη για την παρακολούθηση του έργου μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, ευχαριστεί θερμά τους δωρητές και συγχαίρει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες οι οποίες στηρίζουν έμπρακτα τη λειτουργία και την αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, συμβάλλοντας στις διαρκείς προσπάθειες του Υπουργείου για την ενίσχυση της ποιότητας των σπουδών των νέων που επιλέγουν να σταδιοδρομήσουν στο ναυτικό επάγγελμα.

Σχετικές εικόνες