Έλεγχοι Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής σε θαλάσσια μέσα αναψυχής, σκάφη, ταχύπλοα σκάφη και ναυαγοσωστική κάλυψη κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο – Στατιστικά στοιχεία (πίνακας)

ΚΤΙΡΙΟ ΥΝΑΝΠ
Share:    

Εκατοντάδες παραβάσεις είναι το αποτέλεσμα των σαρωτικών ελέγχων του Λιμενικού Σώματος μετά τις σαφείς εντολές από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για περαιτέρω εντατικοποίηση των υφιστάμενων ελέγχων σε επιχειρήσεις θαλασσίων μέσων αναψυχής, σε μηχανοκίνητα σκάφη/λέμβους, στα ταχύπλοα σκάφη και τα θαλάσσια μοτοποδήλατα, καθώς και για τη ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών.

Κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο κατά την οποία υφίσταται αυξημένη ενασχόληση επαγγελματιών σε οικονομικές και επαγγελματικές δραστηριότητες που αφορούν στη θαλάσσια αναψυχή, δόθηκαν επιπλέον οδηγίες στις Λιμενικές Αρχές αναφορικά με επιχειρήσεις θαλασσίων μέσων αναψυχής που εκμισθώνουν μέσα για τα οποία δεν απαιτείται άδεια χειριστή ταχυπλόου, προκειμένου να δίδονται οδηγίες στους χειριστές-μισθωτές για ασφαλέστερη χρήση των συγκεκριμένων μέσων αναψυχής.

Σύμφωνα με τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί το τελευταίο διάστημα προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΣΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ Γ.Κ.Λ. 20 ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΣΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ Γ.Κ.Λ. 20 ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
(από 01-06-2023)
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ 2.457 170 2.238 310 1.497 333

Σημειώνεται ότι η καταγραφή των ελέγχων και των παραβάσεων, διενεργείται μέσω ενιαίου ψηφιοποιημένου συστήματος επιθεωρήσεων και ελέγχων, στο πλαίσιο μίας ομοιόμορφης και τυποποιημένης από όλες τις Λιμενικές Αρχές της Επικράτειας, διαδικασίας. Ειδικότερα, οι έλεγχοι διενεργούνται βάσει διαταγής της αρμόδιας Υπηρεσίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας), που διαβιβάστηκε στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές. Οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχίσουν να διενεργούνται από τις Λιμενικές Αρχές, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, προκειμένου να διαπιστώνεται η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας από τους υπόχρεους, με γνώμονα την εξασφάλιση της ασφάλειας των λουομένων και της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, ενώ στους παραβάτες θα εκκινείται η διαδικασία επιβολής των νομίμων κυρώσεων.

Σχετικές εικόνες