Εντοπισμός και διάσωση 40 ατόμων στη ν. Λέσβο και σύλληψη δύο ατόμων για πρόκληση ναυαγίου και έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο

Λέσβος 02-08-2023
Share:    

Στον εντοπισμό και στη διάσωση σαράντα (40) αλλοδαπών, καθώς και στη σύλληψη δύο εκ των ανωτέρω, για πρόκληση ναυαγίου και έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Ειδικότερα, Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο περιπολίας του και μετά από ενημέρωση από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε πνευστή λέμβο στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΡΙΕΛΙΑ» ν. Λέσβου, με επιβαίνοντες τους ανωτέρω αλλοδαπούς.

Στη θέα του Παράκτιου Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο ένας από τους συλληφθέντες έριξε την μηχανή της λέμβου στη θάλασσα, ενώ ο έτερος συλληφθείς έσκισε τη λέμβο με αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να βρεθούν σε κίνδυνο οι επιβαίνοντες.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής των 40 συνολικά ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης, καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Σχετικές εικόνες