Εντοπισμός και διάσωση 49 ατόμων από λέμβο, 109 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου

ΑΙ ΠΠΛΣ 920
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες την 04-08-2023, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ξύλινη λέμβο σε κίνδυνο με ικανό αριθμό επιβαινόντων, 109 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, παραπλέον Φ/Γ πλοίο σημαίας ΜΠΕΛΙΖ, εντόπισε το ανωτέρω σκάφος και προέβη στη περισυλλογή σαράντα εννέα (49) αλλοδαπών (39 άνδρες, 02 γυναίκες, 8 παιδιά). Δύο εκ των διασωθέντων, παρελήφθησαν από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ακολούθως διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για παροχή ιατρικής περίθαλψης, από όπου και εξήλθαν την ίδια μέρα. Εν συνεχεία, οι υπόλοιποι σαράντα επτά (47) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών μετεπιβιβάστηκαν σε παράκτιο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Π.Λ.Σ.) και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, σε συνεργασία με τη Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ (Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων) συνελήφθησαν τρεις (03) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών (υπήκοοι Αιγύπτου), για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών κατά παράβαση του Ν. 3386/05 και του Ν. 4251/2014 (όπως ισχύουν), καθώς και των άρθρων 187 (Εγκληματική οργάνωση) και του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο).

Η Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, προβαίνει σε ανάλυση και επεξεργασία όλων των στοιχείων που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των τριών συλληφθέντων σε λοιπές υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, καθώς επίσης και τη συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Σχετικές εικόνες