Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της “28ης Οκτωβρίου 1940”

1
Share:    

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδου, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, του Α' Υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Ιωάννη Αργυράκη και του Β' Υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλέξανδρου Τσελίκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα 27-10-2022 στον αίθριο χώρο του κτηρίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η εκδήλωση εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Βουλευτής Β' Πειραιώς Ν.Δ. κ. Ιωάννης Τραγάκης, οι Βουλευτές Α' Πειραιώς Ν.Δ. κ. Ιωάννης Μελάς και κ. Χριστόφορος- Εμμανουήλ Μπουτσικάκης, η Ανεξάρτητη Βουλευτής Β' Πειραιώς κα Φωτεινή Μπακαδήμα, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης, εκπρόσωποι των δικαστικών και στρατιωτικών αρχών, εκπρόσωποι των Εφοπλιστικών Ενώσεων και της Ναυτιλιακής Κοινότητας, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου, οι Πρόεδροι της Λέσχης Λ.Σ. και της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ., καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Ενώσεων Λ.Σ.

Ακολουθεί η ομιλία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: Τιμούμε σήμερα τους ήρωες μας. Αυτούς που αντιστάθηκαν κατά των εισβολέων και του φασισμού. Τους ήρωες της Εθνικής μας Αντίστασης. Τους Λιμενικούς μας, που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα και την ελευθερία.

Όλους αυτούς που επιβεβαίωσαν με τον αγώνα τους ότι η μεγαλοσύνη στα έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα, αλλά με της καρδιά το πύρωμα, και με το αίμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι έχουμε παρελθόν υπέροχο και μια ιστορία ολοζώντανη.

Και σήμερα που κάποιοι εξακολουθούν να σχεδιάζουν επί χάρτου τα αναθεωρητικά τους σχέδια, τους λέμε ότι είμαστε εδώ. Έτοιμοι για ένα νέο ΟΧΙ, έτοιμοι για ένα νέο Μολών Λαβέ. Μόνο έτσι θα κρατήσουμε την Ελλάδα για πάντα μεγάλη και ελεύθερη!

Ο αγώνας του λαού μας, μας γεμίζει ταυτόχρονα με περηφάνια για ό,τι συνοψίζει αυτό το διαχρονικό ΟΧΙ στο πέρασμα των αιώνων. Μας εμπνέει πάνω από όλα πίστη στις δυνάμεις και στις δυνατότητες του ελληνισμού ότι ενωμένοι μπορούμε να αποτρέψουμε και, αν χρειαστεί, να αποκρούσουμε οποιαδήποτε απόπειρα τετελεσμένων σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ζήτω το Λιμενικό Σώμα-Ακτοφυλακή, ζήτω η Ελλάδα.

Σχετικές εικόνες