Επίσημη Επίσκεψη του Αρχηγού της Λιμενικής Αστυνομίας της Πορτογαλίας στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

ΑΛΣ_1
Share:    

Την Παρασκευή 07 Απριλίου 2023 ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλεξανδράκης Γεώργιος υποδέχθηκε στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής τον Αρχηγό της Λιμενικής Αστυνομίας της Πορτογαλίας, Vice Admiral João Luis Rodrigues Dores Aresta.

Κατά την διάρκεια της επίσημης υποδοχής ο Αρχηγός της Λιμενικής Αστυνομίας της Πορτογαλίας πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Πεσόντων Στελεχών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντησή μεταξύ των δύο Αρχηγών σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι δύο Χώρες, το μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο Οργανισμών.

Ο Αρχηγός της Λιμενικής Αστυνομίας της Πορτογαλίας συνοδευόταν από αντιπροσωπεία δύο (02) ατόμων, ενώ από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Πανταζόγλου Αριστείδης, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Υποναύαρχος Λ.Σ. Κοντιζάς Τρύφων καθώς και ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης, Πλοίαρχος Λ.Σ. Χριστιανός Γεώργιος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του πολυεπίπεδου έργου του Λιμενικού Σώματος αναφορικά με την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων από τον Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΥΟΘΕ) Πλοίαρχο Λ.Σ. Χριστιανό Γεώργιο καθώς και επίσκεψη στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης–Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΚΣΕΔ-ΚΕΠΙΧ), όπου ενημερώθηκαν επί θεμάτων λειτουργίας τους.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία μετέβη στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ), όπου ενημερώθηκαν από τον Διοικητή της Μονάδας Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Παπαδάκη Ιωάννη για τις δραστηριότητές της, ενώ πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη της, επίδειξη του εξοπλισμού και των μέσων που διαθέτει.

Σχετικές εικόνες