Επίσκεψη του Βοηθού Αρχηγού Υποστήριξης της Αστυνομίας Κύπρου, του Διοικητή και Υποδιοικητή της Μονάδας Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας της Κύπρου στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

1.jpg
Share:    

Επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποίησε την 27η Σεπτεμβρίου 2021 ο Βοηθός Αρχηγός (Υ) Αστυνομίας Κύπρου, κ. Πανίκκος Αντωνίου, ο Διοικητής της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας Κύπρου, Αστυνόμος Α' κ. Αντρέας Συμεού και ο Υποδιοικητής, Αστυνόμος Β΄ κ. Σταύρος Ιακωβίδης, όπου συναντήθηκαν με τον Αρχηγό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Θεόδωρο Κλιάρη.

Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Υποναύαρχος Λ.Σ. Αριστείδης Πανταζόγλου και λοιπά επιτελικά στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια σύντομη παρουσίαση της δομής και της αποστολής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, ενώ έγινε ξεχωριστή μνεία αναφορικά με τις δυνατότητες παροχής εκπαίδευσης προς τα στελέχη της Λιμενικής Αστυνομίας Κύπρου. Συζητήθηκαν επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως το μεταναστευτικό, τα επιχειρησιακά μέσα και οι κοινές εκπαιδεύσεις, με απώτερο στόχο να αποτελέσουν εφαλτήριο για την εκπόνηση ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο Ακτοφυλακών.

Ακολούθησε επίσκεψη της Κυπριακής Αποστολής στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, όπου τους έγινε μια σύντομη παρουσίαση για την οργάνωσή του και για τον τρόπο λειτουργίας του, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της υφιστάμενης συνεργασίας με το ΚΣΕΔ Λάρνακας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στο ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 090 "ΓΑΥΔΟΣ".

Την 28/09/21 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, στην οποία λειτουργεί η Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων, όπου ακολούθησε ενημέρωση για τη βασική και προχωρημένη εκπαίδευση των πληρωμάτων στη χρήση σωστικών και πυροσβεστικών μέσων. Το πρόγραμμα των επισκέψεων ολοκληρώθηκε με τη μετάβαση στην Επισκευαστική Βάση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της Ελευσίνας.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr.

Σχετικές εικόνες