Επίσκεψη του Ινστιτούτου Ανωτέρων Σπουδών του Υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας στο ΥΝΑΝΠ και στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

1
Share:    

Αντιπροσωπεία 105 στελεχών του Ινστιτούτου Ανωτέρων Σπουδών του Υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας (Institut des Hautes Etudes du Ministère de l' Intérieur - IHEMI) επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού ταξιδιού τους.

Τα στελέχη του Ινστιτούτου υποδέχθηκε στο ΥΝΑΝΠ, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, υπογραμμίζοντας σε σύντομο χαιρετισμό του, τους στενούς ιστορικούς και στρατηγικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και την Γαλλία.

Πριν την επίσκεψη τους στο ΥΝΑΝΠ και στο Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του πολυεπίπεδου έργου του Λιμενικού Σώματος αναφορικά με την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΥΟΘΕ) Πλοίαρχο Λ.Σ. Χριστιανό Γεώργιο.

Κατά την επίσκεψή τους στο ΥΝΑΝΠ τα μέλη της γαλλικής αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν :

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου έγινε μια σύντομη παρουσίαση για την οργάνωσή του και για τον τρόπο λειτουργίας του.

Το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης 080 καθώς και το Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ΠΠΛΣ 930.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία μετέβη και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της προβλήτας του ΥΝΑΝΠ, όπου εκτέθηκε εξειδικευμένος επιχειρησιακός εξοπλισμός της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) Πειραιά.

Τέλος, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Éric Freysselinard από την πλευρά του, ευχαρίστησε για την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή και την άρτια οργάνωση, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από το πολύ υψηλό τεχνολογικό επίπεδο του εξοπλισμού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ όπως διαπίστωσε τόσο από τις επισκέψεις στα Κέντρα Επιχειρήσεων και στα επιχειρησιακά μέσα επιφανείας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όσο και από την παρουσίαση των ομάδων υποβρυχίων και ειδικών αποστολών.

Σχετικές εικόνες