Επιχείρηση απεγκλωβισμού αλλοδαπών και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στο Ακρωτήριο Μαλέα Λακωνίας

kavos malea
Share:    

Επιχείρηση απεγκλωβισμού αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε από τις βραδινές ώρες της 09/07/2023, στην περιοχή πλησίον φάρου Μαλέα Λακωνίας, υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, το Κ.ΕΠΙΧ. Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε βραδινές ώρες της 09/07/2023, για περιστατικό αποβίβασης ικανού αριθμού αλλοδαπών στην ως άνω περιοχή.

Για το σημείο απέπλευσαν τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν Ι/Φ σκάφος, λευκού χρώματος (α.λ.σ.), ενώ οι εκατόν έντεκα (111) επιβαίνοντες είχαν ήδη αποβιβαστεί σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή. Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατός ο απεγκλωβισμός δια θαλάσσης, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκε παράδοση προμηθειών στους ανωτέρω με τη χρήση βοηθητικών σκαφών των περιπολικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από ξηράς αναχώρησαν πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών και κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νεάπολης και απεγκλώβισαν με ασφάλεια τους εν λόγω αλλοδαπούς, πρωινές ώρες χθες. Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας στη Νεάπολη Βοιών, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, της ΕΛ.ΑΣ και του οικείου δήμου.

Μετά από ιατρική εξέταση, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά πέντε (05) ατόμων και ενός (01) συνοδού στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια σε Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης, όπου και παραμένουν.

Βραδινές ώρες χθες, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή προσωπικού της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή 25χρονο και 27χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι φέρονται ως οι διακινητές των υπολοίπων, όπως προέκυψε από την προανάκριση. Οι ανωτέρω δύο συνελήφθησαν για παράβαση των νόμων 4251/2014 και 3386/2005, όπως ισχύουν, καθώς και των άρθρων 45, 306, 277 και 187 Π.Κ.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ το Ι/Φ σκάφος βυθίστηκε.

Διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Σχετικές εικόνες