Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στα Κύθηρα

ΔΙΑΣΩΣΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ
Share:    

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε από τις πρωινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Κυθήρων, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης “112”, για παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ως άνω θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα εφαρμόστηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) παράκτιο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το ιστιοφόρο σκάφος σημαίας ΗΠΑ, με ενενήντα αλλοδαπούς επιβαίνοντες (35 άνδρες, 18 γυναίκες, 27 αγόρια, 10 κορίτσια – εθνικοτήτων Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Ιράκ και Αιγύπτου) και το οδήγησαν στο λιμάνι Διακοφτίου Κυθήρων.

Στη συνέχεια, οι ανωτέρω μετεπιβιβάστηκαν στο παράκτιο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Νεάπολης Βοιών, βραδινές ώρες χθες.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί μεταξύ των ενενήντα, για παράβαση των νόμων 4251/2014 και 3386/2005, όπως ισχύουν, καθώς και για παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ., ενώ το Ι/Φ σκάφος κατασχέθηκε από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Σχετικές εικόνες