Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Σάμου

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΡΟΔΟΣ
Share:    

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη από μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 3,8 νότια Σαμιοπούλας ν. Σάμου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ειδικότερα, η Λιμενική Αρχή Σάμου, ενημερώθηκε από κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους για τον εντοπισμό δύο (02) αλλοδαπών στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου ενώ κατά δήλωση τους ανέφεραν ότι επέβαιναν από κοινού με άλλα δέκα (10) άτομα σε φουσκωτή λέμβο, η οποία ανετράπη.

Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή τριών (03) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός (01) σκάφους της δύναμης FRONTEX, ελικοπτέρου SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφους της δύναμης FRONTEX, καθώς και παραπλέοντων πλοίων, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί εντάσεως 4 bf..

Στη συνέχεια, το σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε και περισυνέλεξε δύο (02) ακόμα αλλοδαπούς από την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, οι οποίοι πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Οι έρευνες συνεχίζονται και οποιαδήποτε εξέλιξη θα αναφερθεί με νεότερο δελτίο τύπου.

Σχετικές εικόνες