Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης επιβαινόντων μετά από πτώση αεροσκάφους στο Ηράκλειο Κρήτης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ_1
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, για πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους με δύο αλλοδαπούς (02) επιβαίνοντες, ηλικίας 68 και 26 ετών, στη θαλάσσια περιοχή δύο (02) ν.μ. βόρεια παραλίας “ΚΑΡΤΕΡΟΥ” Ηρακλείου ν. Κρήτης.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του αεροσκάφους και των επιβαινόντων του από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, από ομάδα ΕΜ.ΑΚ., ομάδα έρευνας και διάσωσης Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι δύο (02) επιβαίνοντες του εν λόγω αεροσκάφους, εκ των οποίων ο 68χρονος χωρίς τις αισθήσεις του, εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ κατά την μεταφορά τους στον λιμένα Ηρακλείου, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον 68χρονο, με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).

Στη συνέχεια, διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 68χρονου, ενώ το εν λόγω αεροσκάφος βυθίστηκε.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Σχετικές εικόνες