Έργα και μελέτες ύψους 2,9 εκατ. ευρώ για λιμενικές υποδομές και κρίσιμα έργα ύδρευσης στο Δήμο Ιεράπετρας ανακοίνωσε ο ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης

Έργα και μελέτες ύψους 2,9 εκατ. ευρώ για λιμενικές υποδομές και κρίσιμα έργα ύδρευσης στο Δήμο Ιεράπετρας ανακοίνωσε ο ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης
Share:    

Έργα ανάκτησης λειτουργικότητας του λιμένα Μακρύ Γιαλού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιεράπετρας παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και των εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Στρατηγικής του Υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο τοποθετεί την Κρήτη στην καρδιά της νησιωτικής πολιτικής και έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη χρηματοδότηση με 182.000 ευρώ της μελέτη ανάπλασης της χερσαίας ζώνης λιμένα Ιεράπετρας, 280.000 ευρώ για χρηματοδότηση έργων ύδρευσης οικισμών του Δήμου καθώς και στις 300.000 ευρώ για την αποκατάσταση του Φάρου. Ένα πλέγμα στοχευμένων παρεμβάσεων αναβάθμισης της πόλης και του παράκτιου μετώπου, από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και του Τακτικού ΠΔΕ.

Όπως δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, «με το Δήμο της Ιεράπετρας τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε εξαιρετική συνεργασία, όπως βεβαίως και με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Προϊόν αυτής της συνεργασίας είναι η χρηματοδότηση συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών είτε που έχουν να κάνουν σχέση με ύδρευση, με την εξομοίωση της χερσαίας ζώνης της πόλης Ιεράπετρας. Ένα εμβληματικό έργο, τα οποία σε συνδυασμό και με τον ύφαλο κυματοθραύστη που προωθεί η Δημοτική Αρχή αλλά και την χρηματοδότηση που θα αναλάβει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη συνολική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, θα αλλάξει κυριολεκτικά η εικόνα της πόλεως της Ιεράπετρας».

«Στον Μακρύ Γιαλό», πρόσθεσε, «σε συνεργασία πάλι με την Δημοτική Αρχή, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα χρηματοδοτήσει μέσω διασφαλισμένων πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης την ολοκληρωμένη παρέμβαση συνολικής αναβάθμισης του λιμένος του Μακρύ Γιαλού . Ένα έργο που ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία θα βρει επιτέλους την λύση».

Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιεράπετρας συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Ασπραδάκης, ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα, Νεκτάριος Παπαδάκης, η Αντιδήμαρχος καθαριότητας, Μαρία Ρουμελιωτάκη, η Αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών Χρύσα Χατζημαρκάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και του Εμπορικού Συλλόγου, Ευάγγελος Μπινιχάκης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σχετικές εικόνες