Ευρεία επιχείρηση εντοπισμού αλλοδαπών και σύλληψη τριών ατόμων φερόμενων ως διακινητών τους – μελών οργανωμένου κυκλώματος στη Γλύφα Ηλείας

01
Share:    

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ για τον εντοπισμό και την πάταξη κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης αλλοδαπών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.Θ.Α.Σ) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με στελέχη του τομέα Ασφάλειας του Κ.Λ. Πάτρας (Γρ. Ασφάλειας, Γρ. Πληροφοριών, ΠΟ.ΔΙ.Ν.) με συνδρομή του ΠΛΣ 1045 Κ.Λ.Πάτρας εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε πρωινές ώρες της 09-07-2021, Ι/Φ σκάφος με όνομα ''PICABIA'' σημαίας Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή Γλύφα Ηλείας το οποίο επιχειρούσε μεταφορά παράνομης εξόδου αλλοδαπών από την χώρα.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω ενεργειών συνελήφθησαν επί του Ι/Φ σκάφους δύο (02) αλλοδαποί υπήκοοι φερόμενοι ως διακινητές καθώς και επιπλέον έξι (06) αλλοδαποί οι οποίοι επιχειρούσαν την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Κατόπιν επισταμένων ερευνών εντοπίστηκε ένας (01) ακόμη αλλοδαπός ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά των αλλοδαπών στο σημείο αναχώρησης του σκάφους.

Επιπρόσθετα, σε περαιτέρω έρευνες που διενεργήθηκαν από στελέχη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν συνολικά είκοσι δύο (22) αλλοδαποί οι οποίοι επρόκειτο να επιβιβαστούν στο Ι/Φ και προσήχθησαν μαζί με τους ανωτέρω έξι (06) στη Λιμενική Αρχή Κυλλήνης.

Το εν λόγω σκάφος οδηγήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Κυλλήνης συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου και κατασχέθηκε μαζί με το εμπλεκόμενο Ι.Χ.Ε. όχημα ως μέσα μεταφοράς με σκοπό την παράνομη έξοδο από την χώρα, ενώ οι τρεις (03) φερόμενοι ως οι διακινητές συνελήφθησαν.

Από τη Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων ατόμων πέραν αυτών που συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

Σχετικές εικόνες