Ευρεία επιχείρηση παροχής συνδρομής και απεγκλωβισμός ατόμων μετά από εκτεταμένες πυρκαγιές στην Βορειοανατολική Εύβοια

ΘΥΡΕΟΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ύπαρξη ατόμων στην παραλία Αγίας Άννας Ευβοίας, τα οποία αιτούνταν συνδρομής δια θαλάσσης, λόγω των συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί από τις εκτεταμένες πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της βορειανατολικής Εύβοιας.

Υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας, Βόλου, Αιδηψού, Κύμης, Σκιάθου και οι Λιμενικές Αρχές υπαγωγής τους, προκειμένου να θέσουν σε ετοιμότητα επιχειρησιακά μέσα και προσωπικό. Στις ανωτέρω περιοχές έσπευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, έξι (06) Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη, τρία (03) θαλάσσια ταξί, καθώς επίσης ιδιωτικά και Α/Κ σκάφη, ενώ τέθηκαν σε εφαρμογή τα τοπικά σχέδια έκτακτης ανάγκης των ανωτέρω Λιμενικών Αρχών.

Με τη συνδρομή των περιπολικών σκαφών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και των ανωτέρω ιδιωτικών σκαφών απεγκλωβίστηκαν συνολικά 668 άτομα από τις παραλίες των περιοχών “Αγία Άννα”, “Φραγκάκη”, “Κοτσικιά” και “Ψαροπούλι” και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στους λιμένες Πευκίου και Κυμασίου Μαντουδίου Ευβοίας.

Τέλος, περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παρέμειναν σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προς παροχή συνδρομής, εφόσον απαιτείτο, ενώ έλεγχοι από πλωτά και χερσαία μέσα συνεχίζουν να διενεργούνται στην εν λόγω περιοχή.

Σχετικές εικόνες