Γ. Πλακιωτάκης: Σημαντική στιγμή για τη ναυτιλία μας η ύψωση της ελληνικής σημαίας στο KRITI FUTURE της AVIN International το πρώτο παγκοσμίως δεξαμενόπλοιο Ammonia Ready

YNANΠ
Share:    

Την Ελληνική σημαία ύψωσε σήμερα στο νεότευκτο δεξαμενόπλοιο «KRITI FUTURE», του ομίλου AVIN ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στην διάρκεια του αγιασμού το πλοίου που πραγματοποιήθηκε στους Αγίους Θεοδώρους, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ.κ. Διονύσιο, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της AVIN κ. Παύλου Ξαγοράρη και άλλων στελεχών της διαχειρίστριας εταιρίας.

Το δεξαμενόπλοιο «KRITI FUTURE», είναι το πρώτο πλοίο που έχει πιστοποιηθεί από τον Αμερικανικό Νηογνώμονα Πλοίων ABS με τον υπερσύγχρονο σχεδιασμό αξιοποιήσεις της αμμωνίας ως εναλλακτικό καύσιμο με στόχο την μείωση των εκπομπών αερίων για ένα καθαρότερο περιβάλλον και για μια βιώσιμη ναυτιλία.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή», υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης, «που παρευρίσκομαι σήμερα στον αγιασμό και στην τελετή ύψωσης της Ελληνικής σημαίας στο νεότευκτο δεξαμενόπλοιο, μια σημαντική στιγμή που μας γεμίζει όλους με αισιοδοξία. Για την πλοιοκτησία είναι μία ημέρα χαράς αφού αυξάνει και επεκτείνει το στόλο της αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει έμπρακτα την προσφορά της στην πατρίδα και τη ναυτιλία».

«Για τη ναυτιλία μας είναι μία απόδειξη ότι παραμένει πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε, «και μας γεμίζει με υπερηφάνεια αφού η γαλανόλευκη θα κυματίζει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου γιατί αποτελεί δικαίωση της διαχρονικής μας επιλογής να είμαστε κοντά στον Έλληνα ναυτικό κοντά στο Ελληνικό πλοίο».

Όπως τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, «Η παρουσία μας όμως σήμερα εδώ είναι και ιδιαιτέρως συμβολική διότι η ύψωση της γαλανόλευκης στο KRITI FUTURE συμπίπτει χρονικά με την συμπλήρωση ενός έτους από τότε που λάβαμε τα πρόσθετα μέτρα ανταγωνιστικότητας που έχουν ήδη φέρει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αφού οι αιτήσεις εγγραφής στο Ελληνικό νηολόγιο έχουν αυξηθεί κατά 61% σε σχέση με τον περσινό χρόνο».

Σημείωσε ότι «είναι το πρώτο δεξαμενόπλοιο παγκοσμίως που μπορεί να αξιοποιήσει μελλοντικά την αμμωνία ως καύσιμο κίνησης. Επομένως μπορούμε όλοι μας να είμαστε αισιόδοξοι ότι οι Έλληνες δεν θα είναι απλά παρόντες την επόμενη μέρα αλλά θα είναι εκείνοι που θα ανοίγουν δρόμους. Θα είναι πρωτοπόροι, στυλοβάτες του παγκόσμιου εμπορίου, αλλά και της ευημερίας της Ελλάδος. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε ένα καθαρότερο περιβάλλον ένα καλύτερο μέλλον».

Ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην οικογένεια Βαρδινογιάννη για την επιλογή της να υψώσει την Ελληνική σημαία σε ένα πλοίο που θα το κινούν Έλληνες ναυτικοί αλλά και γιατί διαχρονικά στηρίζει με πράξεις την ελληνική σημαία.

Κλείνοντας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα αξίζει να έχει υπό την σημαία της ένα ισχυρό στόλο με τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας και ποιότητας. Αυτό τον εθνικό στόχο η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλοι εμείς τον υπηρετούμε και σε ήρεμες περιόδους αλλά και σε δύσκολες όπως είναι η σημερινή και είμαστε μέρα και νύχτα κοντά στο Ελληνικό πλοίο κοντά στον Έλληνα ναυτικό».

Σχετικές εικόνες