Μήνυμα του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού

DSC2289 ROL.jpg
Share:    

Τιμούμε σήμερα, Παγκόσμια ημέρα του Ναυτικού, περίπου 1,5 εκατομμύρια ανδρών και γυναικών που εργάζονται σκληρά στις θάλασσες, αψηφώντας δυσκολίες και κινδύνους, διατηρώντας τη ναυτιλία στην κορυφή των εμπορικών δραστηριοτήτων και διασφαλίζοντας τη μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων. Ανάμεσα τους, ξεχωριστή θέση, για τις ικανότητες, την εμπειρία, την εργατικότητα, έχουν οι Έλληνες ναυτικοί.

Η συνεισφορά τους, διαχρονικά, είναι τεράστια. Ειδικότερα στην πανδημία, κατάφεραν να διατηρήσουν ζωντανή την εφοδιαστική αλυσίδα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, μεταφέροντας αγαθά αλλά και φάρμακα.

Το σύνθημα του φετινού εορτασμού, «Ένα δίκαιο μέλλον για τους ναυτικούς», θυμίζει σε όλους μας την ανάγκη για ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας στο πλοίο αλλά και τη δίκαιη αντιμετώπιση, με σεβασμό στα δικαιώματα όλων των ναυτικών, ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα και θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θεωρούμε υποχρέωση μας να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, όπως θεωρήσαμε προτεραιότητα την ενίσχυση των Ελλήνων ναυτικών όσο διαρκεί η πανδημία.

Καλές θάλασσες σε όλες και όλους τους ναυτικούς.

Σχετικές εικόνες