Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τον δημ/φο Άκη Παυλόπουλο(27-7-2023)

Το Λιμενικό Σώμα είναι πάντα σε ετοιμότητα
κ. ΥΝΑΝΠ
Share:    

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και θρηνούμε για τους ηρωικούς πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας» τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τον δημ/φο Άκη Παυλόπουλο. Παράλληλα, εξέφρασε τη θλίψη του και για την απώλεια των δύο συμπολιτών μας από τις τελευταίες φωτιές.

Στη σημερινή του συνέντευξη, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέδειξε τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος στις απεγκλωβίσεις ανθρώπων κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών. Υπογράμμισε πως το 112 είναι σημαντικό για την ανθρώπινη ζωή και ότι το Λιμενικό είναι πάντα σε αυξημένη ετοιμότητα πριν δοθεί το σήμα της εκκένωσης, όπως έγινε στη Ρόδο με τον απεγκλωβισμό 3.700 ανθρώπων δια θαλάσσης με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών αλλά και στην Κέρκυρα, ενώ το ίδιο ισχύει σήμερα και για την περίπτωση του Βόλου, εφόσον απαιτηθεί.

Ερωτηθείς για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, σημείωσε πως οι παρεμβάσεις απέδωσαν καθώς σήμερα υπάρχουν φτηνότερα εισιτήρια σε σχέση με τις τιμές πριν από δύο εβδομάδες.

Τέλος, για μια ακόμη φορά, ο κ. Βαρβιτσιώτης με αφορμή το θέμα των πνιγμών κάλεσε τους ανθρώπους, ειδικότερα εκείνους των μεγαλύτερων ηλικιών να προσέχουν στη θάλασσα και να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους.

Δείτε εδώ το tweet

Δείτε εδώ το βίντεο

Σχετικές εικόνες