Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην ΕΡΤ & στον δημοσιογράφο Κ. Παπαχλιμίντζο (14/7/2023) Μ. Βαρβιτσιώτης: Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημα της κοινωνίας

κ. ΥΝΑΝΠ ΕΡΤ
Share:    

«Η πίεση την οποία ασκήσαμε απέδωσε», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση της ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημα της κοινωνίας.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο επεσήμανε ότι, κάποιες εταιρείες και ιδιαίτερα οι μεγαλύτερες του κλάδου έκαναν σημαντικές προσφορές και εκπτώσεις οι οποίες ανταποκρίνονται σε αυτό που ζήτησε η κυβέρνηση, δηλαδή να υπάρχουν εκπτωτικά πακέτα για την ελληνική οικογένεια, σε αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν 3-4-5 άνθρωποι μαζί με το αυτοκίνητό τους προς ένα προορισμό και να επιστρέψουν από αυτόν. Στην ερώτηση αν βρίσκει επαρκές το γεγονός ότι κάποιες εταιρείες έκαναν μικρότερες προσφορές, σημείωσε ότι «αυτές δεν είναι ούτε μέσα στο πνεύμα αυτών που ζήτησε η κυβέρνηση, ούτε μέσα στο πνεύμα των όσων ζητάει η κοινωνία», πράγμα το οποίο διεμήνυσε – όπως είπε - και ο ίδιος στους ακτοπλόους. Επίσης, υπογράμμισε ότι «έχουμε σημαντικά εκπτωτικά πακέτα σε σχέση με το τι υπήρχε μια εβδομάδα πριν και αυτό δίνει την ευκαιρία στη μέση ελληνική οικογένεια να ταξιδέψει με χαμηλότερο κόστος από ό,τι προϋπολόγιζε».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «στόχος του Υπουργείου Ναυτιλίας είναι η αδιάκοπη επαφή των νησιών με το κέντρο και μεταξύ τους, σε όλη την διάρκεια του χρόνου και να μην αισθανθούν οι νησιώτες ότι μόλις φύγουν οι τελευταίοι Έλληνες τουρίστες, μένουν μόνοι τους στο έλεος του καιρού ή των ακτοπλόων».

Επιπλέον, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εστίασε στον μεγάλο αριθμό των συμπολιτών μας που χάνουν την ζωή τους στη διάρκεια του καλοκαιριού στη θάλασσα, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στους συστηματικούς ελέγχους που έχουν ήδη ξεκινήσει από την Δευτέρα από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε όλες τις οργανωμένες παραλίες, για να διαπιστωθεί αν τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις που υπάρχουν σε σχέση με την ύπαρξη ναυαγοσωστών και κατάλληλου εξοπλισμού αυτών.

Δείτε εδώ το tweet

Δείτε εδώ το βίντεο

Σχετικές εικόνες