Σημεία συνέντευξης Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» με τους δημ/φους Ν. Ρογκάκο και Γ. Γρηγοριάδη (25/7/2023)

κ. ΥΝΑΝΠ
Share:    

Μ. Βαρβιτσιώτης: Υπό τον συντονισμό του Λιμενικού Σώματος απεγκλωβίστηκαν 3.700 άτομα στη Ρόδο

Η επιχείρηση εκκένωσης των 19.000 ανθρώπων που έγινε στη Ρόδο ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στη χώρα. To Λιμενικό Σώμα έπαιξε τεράστιο ρόλο στον απεγκλωβισμό περίπου 3.700 ατόμων με τη συνδρομή πάνω από 50 ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών.

Αυτό τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» με τους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο και Γιώργο Γρηγοριάδη.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι απεγκλωβισμοί που έγιναν κυρίως νύχτα δια θαλάσσης πραγματοποιήθηκαν χωρίς να υπάρξει κάποιο ατύχημα ή τραυματισμός και σημείωσε πως κύριο μέλημα αυτή τη στιγμή είναι να σβήσουν οριστικά οι φωτιές στο νησί της Ρόδου.

Σε ερώτηση σχετικά με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισήμανε πως σε σχέση με τις αρχικές τιμές σήμερα υπάρχει μεσοσταθμική μείωση 20% και ότι συγκεκριμένες εταιρίες που αρχικά δεν είχαν ανταποκριθεί στο κοινό αίσθημα, επανήλθαν με πιο ουσιαστικές εκπτώσεις.

Δείτε εδώ το tweet

Δείτε εδώ τη συνέντευξη

Σχετικές εικόνες