Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τη Βοηθό Ύπατη Αρμοστή σε θέματα Προστασίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες κα. Gillian Triggs (27.7.2023)

1
Share:    

Συνάντηση με την Βοηθό Ύπατη Αρμοστή σε θέματα Προστασίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες κα. Gillian Triggs είχε σήμερα στο γραφείο του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε καλό κλίμα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε την κα. Triggs ότι από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν γίνει σημαντικά βήματα, ως προς την λειτουργία του συστήματος ασύλου, προκειμένου να γίνεται γρηγορότερα η εξέταση των αιτήσεων, καθώς και με τα αναβαθμισμένα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε πως αποστολή του Λιμενικού Σώματος είναι η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα και παράλληλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής μέσω των επιχειρήσεων διάσωσης ανθρώπων στη θάλασσα. Υπογράμμισε δε, πως πρέπει να παταχθούν τα κυκλώματα των διακινητών που θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Υπενθυμίζεται, πως το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες από το 2014, το οποίο αναθεωρήθηκε το 2021, ενώ συμφωνήθηκε η ανανέωσή του μετά τη λήξη του εντός του 2024.

Δείτε το tweet εδώ

Σχετικές εικόνες