Σύσκεψη στο ΥΝΑΝΠ - Επί τάπητος τα θέματα του ΚΕΣΕΝ

11.jpg
Share:    

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων ναυτεργατικών σωματείων, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Μανώλη Τσικαλάκη, με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ναύαρχο Λ.Σ. (εα) Αντώνη Βιδάλη και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ναυτικής Εργασίας, Πλοίαρχο Λ.Σ. Ελευθέριο Πετρόπουλο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την απρόσκοπτη παροχή διπλωμάτων στους ναυτικούς και την εκπαίδευσή τους στις Σχολές Σωστικών Πυροσβεστικών Μέσων και τα Κέντρα Εκπαίδευσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού.

Από πλευράς του ΥΝΑΝΠ γνωστοποιήθηκε ότι ήδη ενισχύεται σε προσωπικό το αρμόδιο Τμήμα Αποδεικτικών Ναυτικής Ικανότητας, ενώ θα ενισχυθούν επίσης οι διαδικασίες τηλεκπαίδευσης των ναυτικών στις Σχολές Σωστικών Πυροσβεστικών Μέσων.

Παράλληλα, και με σκοπό την διαχείριση του ζητήματος, που έχει προκύψει λόγω της πανδημίας, στην έγκαιρη ανανέωση των διπλωμάτων ναυτικών, θα χορηγηθεί περαιτέρω παράταση των εν λόγω διπλωμάτων σε όποιους κλάδους υφίσταται σχετική ανάγκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Αθανάσιος Ευαγγελάκης, ο Πρόεδρος της ΠΕΑΘΕΝ Ελευθέριος Σαριδάκης, ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος και ο εκπρόσωπος των σπουδαστών ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων Γεώργιος Τσαμπανάκης.

Σχετικές εικόνες