Τελετή Απονομής Πτυχίων 30ου Σχολείου Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής

1
Share:    

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Κλιάρη Θεόδωρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση απονομής πτυχίων στους δεκαπέντε επιτυχώς αποφοιτήσαντες του 30ου Σχολείου Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

«Σήμερα ολοκληρώνεται με επιτυχία το 30ο σχολείο ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και συνέχισε: «είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που άρτια εκπαιδευμένα και καταρτισμένα στελέχη του Λιμενικού Σώματος θα στελεχώσουν τα κλιμάκια ειδικών αποστολών σε όλη την επικράτεια. Η εκπαίδευσή τους έγινε υπό τον συντονισμό του διοικητή της μονάδας υποβρυχίων αποστολών αλλά και από στελέχη της νέας Ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων του Πειραιά που θεσμοθετήσαμε πριν από περίπου ένα χρόνο».

«Τα νέα στελέχη καλούνται να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις και απειλές ανταποκρινόμενοι στο σύγχρονο και πολύπλοκο έργο του Λιμενικού Σώματος. Είμαι βέβαιος ότι με επάρκεια με αποτελεσματικότητα θα ανταποκριθούν στο πολυποίκιλο έργο τους. Προχωράμε σε μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα και εξειδικευμένα προγράμματα για τις ομάδες ειδικών αποστολών με σύγχρονο εξοπλισμό. Ως χώρα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που διαθέτουμε τέτοια επίλεκτα στελέχη τα οποία είναι δυναμώνουν σε πολύ σημαντικό βαθμό το επίπεδο ασφάλειας των πολιτών και στην ξηρά αλλά και στη θάλασσα. Καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα, τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική σας ηγεσία θα βρίσκεται διαρκώς στο πλάι σας», πρόσθεσε.

Ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Κλιάρης Θεόδωρος, καλωσόρισε τα νέα στελέχη αναφέροντας τα εξής:

«Η εκπαίδευση προχωρημένου επιπέδου διάρκειας δέκα (10) εβδομάδων διεξήχθη υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, καθώς και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Πειραιά, της Σχολής Λιμενοφυλάκων και στο πεδίο Βολής του ΚΕΒΟΠ Χαϊδαρίου από καταρτισμένους Αξιωματικούς του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και εκπαιδευτές της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Πειραιά.

Με τους αποφοίτους του 30ου Σχολείου ΣΕΑΛΣ ενισχύεται το δυναμικό μας με εξειδικευμένα στελέχη, εφοδιασμένα με τα απαραίτητα προσόντα και γνώσεις ώστε να συμβάλλουν καθοριστικά στον τομέα της πρόληψης και καταστολής του οργανωμένου εγκλήματος και απολύτως ικανά να συνδράμουν οποτεδήποτε απαιτηθεί σε επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου όπως νηοψίες, επιχειρήσεις δίωξης ναρκωτικών και όπλων, αρχαιοκαπηλίας, λαθρομετανάστευσης, διακίνησης παράνομων ειδών και λαθρεμπορίου.

Η πρόληψη και καταπολέμηση του εγκλήματος αποτελεί μέρος του πολύπλευρου και πολυδιάστατου έργου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και η παροχή εξειδικευμένης κατάρτισης και στοχευμένης εκπαίδευσης στα στελέχη με σκοπό να επιτελούν αποτελεσματικότερα το έργο τους είναι από τους βασικότερους στόχους μας.

Οι δεκαπέντε απόφοιτοι του Σχολείου θα στελεχώσουν, άμεσα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών της Χώρας που σήμερα ανέρχονται σε εικοσιένα (21).

Τα αποτελέσματα που έχουν σημειώσει τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών από τη σύστασή τους μέχρι και σήμερα καταδεικνύουν την καθοριστική συμβολή τους στην αποτροπή σοβαρών απειλών κατά της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας από παράνομες πράξεις, στην κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, όπλων και τσιγάρων, σε συλλήψεις ατόμων επικίνδυνων για τη δημόσια ασφάλεια καθώς και την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων.»

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Νικόλαος Ισάκογλου, ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλεξανδράκης Γεώργιος, ο Διοικητής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Ιωάννης Παπαδάκης, καθώς και λοιποί Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδαwww.hcg.gr

Σχετικές εικόνες