Τελετή Απονομής Πτυχίων 31ου Σχολείου Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής

DSC_7937
Share:    


Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση απονομής πτυχίων στους δεκαοκτώ αποφοιτήσαντες του 31ου Σχολείου Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στην διάρκεια σύντομου χαιρετισμού του, ανέφερε τα εξής: «Σήμερα ολοκληρώνεται το 31ο σχολείο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, το 2ο σχολείο, μέσα σε 1,5 έτος, ενώ αναμένεται και 3ο σχολείο μέσα στο 2023. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος διότι άρτια εκπαιδευμένα και καταρτισμένα στελέχη, θα στελεχώσουν τα Κλιμάκια των Ειδικών Αποστολών, σε ολόκληρη την επικράτεια. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε στις νέες προκλήσεις και απειλές, στο νέο πολύπλευρο και πολυποίκιλο έργο του Λιμενικού Σώματος, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο, το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και στη θάλασσα αλλά και στην ξηρά.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η εκπαίδευσή σας γίνεται υπό την επίβλεψη και εποπτεία του διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, αλλά και επίλεκτων στελεχών της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων Πειραιά, που πρόσφατα θεσμοθετήσαμε. Οι δύο αυτές επίλεκτες μονάδες, είναι η προμετωπίδα του Λιμενικού Σώματος, έχοντας και Διεθνή Αναγνώριση.

Εμείς από την πλευρά μας, πέρα από τη βελτίωση της καθημερινότητας των στελεχών μας, ενισχύουμε με νέα, σύγχρονα εξοπλιστικά μέσα και τις Ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος. Είναι σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα στην ιστορία, με προϋπολογισμό άνω των 600 εκατ. ευρώ. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι η πολιτική αλλά και η στρατιωτική ηγεσία είναι στο πλευρό σας.

Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε με επάρκεια στην αποστολή σας, προστατεύοντας και διαφυλάσσοντας τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, τα οποία είναι και θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, υγεία και προκοπή. Πιστεύουμε σε εσάς, σας στηρίζουμε και είστε ότι καλύτερο διαθέτει το Λιμενικό Σώμα».

Ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλεξανδράκης Γεώργιος, καλωσόρισε τα νέα στελέχη, αναφέροντας ότι με τους δεκαοκτώ αποφοίτους του 31ου Σχολείου ΣΕΑΛΣ ενισχύεται το δυναμικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με εξειδικευμένα στελέχη, εφοδιασμένα με τα απαραίτητα προσόντα και γνώσεις ώστε να συμβάλλουν καθοριστικά στον τομέα της πρόληψης και καταστολής του οργανωμένου εγκλήματος και να συνδράμουν οποτεδήποτε απαιτηθεί σε επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αργυράκης Ιωάννης, ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τσελίκης Αλέξανδρος καθώς και λοιποί Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σχετικές εικόνες