Τελετή Ορκωμοσίας 14 Υπαξιωματικών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. απευθείας κατάταξης ειδικότητας Υγειονομικού

cover
Share:    

Τελετή ορκωμοσίας δεκατεσσάρων (14) Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Υγειονομικού παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά καθώς και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον αίθριο χώρο του κτιρίου Υ.ΝΑ.Ν.Π..

Στην τελετή χοροστάτησε ο Πλωτάρχης (Ι) Λ.Σ. Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Δημήτριος Βαρσαμίδης και παρέστησαν επίσης ο Α' Υπαρχηγός Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τσελίκης Αλέξανδρος, ο Β' Υπαρχηγός Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Πανταζόγλου Αριστείδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Μάζης Αντώνιος, ο Διευθυντής Υπηρεσίας Υγειονομικού Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. (ΥΙ) Κωνσταντέλλος Γεώργιος, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών Αρχιπλοίαρχος (ΥΝ) Μαρία Ψαροπούλου Π.Ν., καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Βαρβιτσιώτης, ανέφερε τα κάτωθι :

«Σεβαστέ Πατέρα, Κύριε Υφυπουργέ , αγαπητέ φίλε Γιάννη Παππά, Κύριε Αρχηγέ, Κύριοι Επιτελείς, νέοι και νέες Υπαξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος με την ειδικότητα του υγειονομικού, θέλω να σας συγχαρώ για την επιλογή σας να καταταγείτε στο Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή. Από σήμερα αποτελείται μέρος της μεγάλης αυτής οικογένειας η οποία έχει μία εκατοντάχρονη διαδρομή και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Γιατί στο πρόσωπο κάθε λιμενοφύλακα, κάθε στελέχους του Λιμενικού Σώματος βλέπει τρία πράγματα. Έναν άοκνο φρουρό των συνόρων της χώρας μας, των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας, έναν συμπαραστάτη σε κάθε νησιώτη, σε κάθε ταξιδιώτη, σε κάθε έναν που προβληματίζεται σε κάθε κάποιο λιμάνι και ένα στέλεχος το οποίο υπηρετεί ίσως το πιο ανταγωνιστικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας με τη μεγαλύτερη ιστορική διαδρομή κι αυτό είναι της ελληνικής ναυτιλίας. Αυτό ξεχωρίζει το Λιμενικό Σώμα από όλα τα άλλα ένοπλα και ένστολα σώματα. Το ότι έχει μία τριπλή αποστολή. Γι αυτό και σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος, με την δικιά σας ορκωμοσία, των θέσεων που προβλέπονται από τον οργανισμό του Λιμενικού Σώματος σε ό,τι αφορά τις ειδικότητες του υγειονομικού. Γιατί πάντοτε θεωρούσαμε ότι αυτή η αποστολή του Λιμενικού Σώματος δεν μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες προβλέψεις στήριξης του προσωπικού μέσα από την υγειονομική κάλυψη και περίθαλψη, αλλά βέβαια και με την παροχή των σύγχρονων και κατάλληλων μέσων για την επίτευξη του σκοπού για το οποίο όλοι αισθανόμαστε περήφανοι ως μέρος της ιστορίας του και υπηρετώντας τους στόχους του. Σήμερα λοιπόν εσείς θα κληθείτε να υπηρετήσετε κι έναν ακόμη στόχο, το στόχο τον οποίο υπηρετούν πολλές φορές οι άντρες και γυναίκες του Λιμενικού στη θάλασσα κι αυτός είναι της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Ελπίζω να μη χρειαστεί να το κάνετε στην θάλασσα αλλά σίγουρα θα χρειαστεί να το κάνετε από την δικιά σας μάχιμη θέση εκεί όπου θα τοποθετηθείτε και εκεί που προβλέπεται. Θέλω με την ευκαιρία να συγχαρώ την Διοικητή του σχολείου εκπαίδευσης των Υπαξιωματικών και βέβαια να συγχαρώ και όλους τους καθηγητές και όλο το προσωπικό που συνέδραμε στην ολοκλήρωση με επιτυχία αυτού του κύκλου εκπαίδευσης και βέβαια να πω στους γονείς σας και του συγγενείς σας και τους συντρόφους που σας καμαρώνουν ενδεχομένως και στα παιδιά σας που σας καμαρώνουν εδώ, ότι είναι δικαιολογημένα περήφανοι για σας όσο περήφανοι είμαστε κι εμείς για σας, που από σήμερα θα φέρετε τον τίτλο του Υπαξιωματικού του Λιμενικού Σώματος. Καλώς ήρθατε λοιπόν στην μεγάλη οικογένεια του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής».

Σχετικές εικόνες