Τελετή παράδοσης οχημάτων μεταφοράς αστυνομικών σκύλων Κ-9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών

ΟΧΗΜΑΤΑ Κ9_
Share:    

ΥΝΑΝΠ Γιάννης Πλακιωτάκης : Ξεπερνά τα 600 εκατ. Ευρώ το πρόγραμμα ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, η τελετή παράδοσης 13 ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων μεταφοράς αστυνομικών σκύλων Κ-9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Τα οχήματα αυτά πρόκειται να αντικαταστήσουν τον παλιό στόλο αλλά και να ενισχύσουν τις νέες ομάδες Κ-9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών που θα συσταθούν στις Λιμενικές Αρχές Βόλου, Χίου και Σύρου.

Επίσης, οχήματα θα διατεθούν στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στις Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Χανίων, Καβάλας, Μυτιλήνης, Ρόδου και Ναυπλίου.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω προμήθεια, συνολικού προϋπολογισμού 334.000€, συγχρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας – Τομέας Αστυνομικής Συνεργασίας 2014 – 2020.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την διάρκεια της τελετής σε σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, καταπολεμά κάθε μορφής οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών αλλά και προϊόντων λαθρεμπορίου».

«Ενισχύουμε», τόνισε, «το Λιμενικό Σώμα με νέα επιχειρησιακά μέσα και συστήματα, επενδύουμε στον ανθρώπινο παράγοντα επιμορφώνοντας και εκπαιδεύοντας τα στελέχη μας μέσα από συνεργασίες με φορείς του εξωτερικού, ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του Σώματος που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ».

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει δεσμευθεί ότι θα αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο για να ενισχύσει με σύγχρονα μέσα το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην αποστολή του».

Τέλος, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης στο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι «το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για να διασφαλίσει την συνέχεια και την συνέπεια στην αποστολή του οφείλει: · Να εκσυγχρονίζει και να ανανεώνει τα επιχειρησιακά μέσα του, · Να επενδύει στην διαρκή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού για την αποτελεσματική χρήση των νέων και καινοτόμων μέσων, και · Να καλλιεργεί δεσμούς συνέργειας και ανταλλαγής πληροφοριών και τεχνογνωσίας με οργανισμούς και φορείς εντός και εκτός Ελλάδος».

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Α’ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αργυράκης Ιωάννης, ο Β’ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τσελίκης Αλέξανδρος, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Υ.Δ.Ε.Α.Π.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Οπριανός, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.Σχετικές εικόνες