Το 4ο από τα 15 νέα περιπολικά σκάφη με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό παρέδωσε στην Ιθάκη ο ΥΝΑΝΠ Γιάννης Πλακιωτάκης

00
Share:    

Με έδρα το Λιμεναρχείο Ιθάκης εντάχθηκε σήμερα το τέταρτο από τα 15 νέα περιπολικά σκάφη, κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό, στόλο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου θα καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Ιθάκης, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και της Λευκάδας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στη διάρκεια της ειδικής τελετής μαζί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην Ιθάκη, «η σημερινή είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι ενισχύονται οι επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος με ένα σύγχρονο περιπολικό σκάφος με εξίσου σύγχρονο και υγειονομικό εξοπλισμό που μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια ακόμα και βαριά περιστατικά. Κάτι που θα ενισχύσει σε πολύ σημαντικό βαθμό την υγειονομική κάλυψη όχι μόνο των δημοτών του νησιού, αλλά και της γύρω περιοχής κυρίως και των επισκεπτών».

«Το σύγχρονο αυτό σκάφος», πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης, «είναι ελληνικής κατασκευής και στο σημείο αυτό θέλω να δώσω πραγματικά συγχαρητήρια στην διεύθυνση επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος που σε συνεργασία με τους γιατρούς του ΕΚΑΒ δρομολόγησε τις τεχνικές προδιαγραφές αναδεικνύοντας την Ελληνική καινοτομία και τον ελληνικό σχεδιασμό».

Ο κ. Πλακιωτάκης, ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα η οποία σε συνεργασία με την επιτελική δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διασφάλισε τη χρηματοδότηση.

«Είναι το 8ο συνολικά, σκάφος που παραλαμβάνει το Λιμενικό Σώμα», σημείωσε, «όμως έχουμε δρομολογήσει 10 επιπλέον σκάφη που θα διατεθούν σε απομακρυσμένες περιοχές και πραγματικά υπάρχει ανάγκη για να αντιμετωπιστούν περιστατικά διακομιδών όχι μόνο σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά και σε ευαίσθητες τουριστικά περιοχές όπως είναι η Ιθάκη. Μην ξεχνάμε ότι το Λιμενικό Σώμα έχει πολύπλευρο και πολύ σημαντικό έργο. Θέλω να απευθύνω ένα πολύ μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όλα τα στελέχη για την πολύ μεγάλη καθημερινή τους προσφορά κυρίως τα τελευταία χρόνια».

Από την Πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, σημείωσε:

«Σας ευχαριστώ που αποδεχτήκατε την πρόσκληση μας να συμμετέχετε στην τελετή παραλαβής του νεότευκτου περιπολικού σκάφους 1071, κατάλληλα διαμορφωμένο με υγειονομικό υλικό. Το σκάφος που παραλαμβάνεται σήμερα είναι το όγδοο σκάφος με υγειονομικό εξοπλισμό που εντάσσεται στα επιχειρησιακά μέσα σώματος και αποτελεί μέρος του φιλόδοξου προγράμματος αναβάθμισης των επιχειρησιακών μέσων του σώματος το οποίο καταρτίσαμε μετά από ενδελεχή μελέτη των σύγχρονων αναγκών μας και υλοποιούμε τα τελευταία δύο χρόνια».

Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα. Ρόδη Κράτσα, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ιδιαίτερα σημαντική για την Ιθάκη αλλά και για την Περιφέρεια. «Σήμερα αναβαθμίζεται η νησιωτική πολιτική. Το νέο αυτό σκάφος αποτελεί μία προστιθέμενη αξία για την Ιθάκη, τις γύρω περιοχές αλλά και τον τουρισμό μας. Θα δώσει στην Ιθάκη έναν ακόμη πυλώνα συνοχής της δημόσιας υγείας και ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τους κατοίκους αλλά και για τον τουρισμό της».

Τέλος, ο βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγής Καππάτος, σημείωσε:

«Σήμερα το Λιμενικό Σώμα στον τόπο μας ενισχύεται με ένα σημαντικό πλωτό μέσο που θα εδρεύει στην Ιθάκη. Οφείλω ασφαλώς να συγχαρώ την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Περιφερειάρχη κα. Ρόδη Κράτσα καθώς συμβάλει τα μέγιστα και δίνει απαντήσεις σε υπαρκτά προβλήματα των νησιών μας. Προσφέρει μία πολύτιμη λύση στην Ιθάκη και στα γειτονικά νησιά».

Σχετικές εικόνες