ΥΝΑΝΠ Γιάννης Πλακιωτάκης στην 32η Σύνοδο των Κ-Μ του ΙΜΟ: Η παγκόσμια ναυτιλία απαιτεί διεθνείς λύσεις που μόνο ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός μπορεί να προσφέρει

ynanp
Share:    

Την αναγκαιότητα αναγνώρισης και υποστήριξης της πρωτοκαθεδρίας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) αναφορικά με την ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν στη δραστηριοποίηση της διεθνούς ναυτιλίας, υπογράμμισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την ομιλία του στην 32η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Κρατών – μελών του ΙΜΟ, οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν σήμερα στο Λονδίνο.

Εξάλλου, ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στην ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας του κλάδου, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που επιφέρει η κλιματική κρίση, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα υλοποίησης, το συντομότερο δυνατόν, της αρχικής Στρατηγικής του ΙΜΟ για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία, με τρόπο που θα διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του διεθνούς εμπορίου και των ίσων όρων ανταγωνισμού.

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κάλεσε τα Κράτη Μέλη του Οργανισμού αλλά και την ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή, υπό το πρίσμα της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής βιωσιμότητας.

Παράλληλα, ανέδειξε τον ρόλο των ναυτικών οι οποίοι, όπως επεσήμανε, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊου, υπό αντίξοες συνθήκες και αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς, συνέχισαν να εργάζονται ακατάπαυστα, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το διεθνές εμπόριο.

Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στην επανεκλογή της Ελλάδος στην Κατηγορία «Α» του Συμβουλίου του Οργανισμού στις εκλογές της ερχόμενης Παρασκευής 10.12.2021, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα προωθήσει τη στοχοθεσία του ΙΜΟ για ασφαλή, ενεργειακά αποδοτική και βιώσιμη διεθνή ναυτιλία, μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία με τα λοιπά Κράτη Μέλη του ΙΜΟ.

Σχετικές εικόνες