Θάνατος ανδρών στην Κάρπαθο και στη Ρόδο - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Αίγινα - Προσάραξη σκάφους στο Αγκίστρι - Απαγόρευση απόπλου Τ/Χ σκάφους στην Αίγινα - Αποβίβαση τραυματία από Ι/Φ σκάφος στη Μήλο - Μηχανική βλάβη Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους στο Βόλο - Διακομι

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, 72ρονος αλλοδαπός, στην παραλία "ΦΑΝΕΣ" ν.Ρόδου.

Ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, 63ρονος αλλοδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή Πηγαδιών ν. Καρπάθου. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Καρπάθου, που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.

*****

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Αίγινας και Σαρωνικού, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ σκάφους "GAIA'' σημαίας Τσεχίας, λόγω θραύσης ιστίου, με επτά αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή "ΠΟΡΤΕΣ" ν. Αἰγινας.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το "GAIA" με τις επτά επιβαίνουσες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το σκάφος "ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ" Ν.Π.9356, στον λιμένα Αίγινας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "GAIA'' μέχρι την επιθεώρησή του και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για προσάραξη του σκάφους "ΠΡΩΤΕΑΣ" Σ.Α.481, με τέσσερις επιβαίνοντες, στην παραλία Μεγαλοχωρίου ν. Αγκιστρίου.

Στο σημείο μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντοπίστηκε το ανωτέρω σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια, το εν λόγω σκάφος ανελκύθηκε στην ξηρά από γερανοφόρο όχημα.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ΠΡΩΤΕΑΣ" μέχρι την επιθεώρησή του και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από ιδιώτη, για εισροή υδάτων στο Τ/Χ σκάφος "ΚΟΝΤΙΚΙ" Τ.Π.707Δ', το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο εντός του λιμένα Αίγινας.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω σκάφος ήταν ημιβυθισμένο, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανέλκυσής του.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ΚΟΝΤΙΚΙ" μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ τέθηκε σε ετοιμότητα προσωπικό και μέσα απορρύπανσης, για προληπτικούς λόγους.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μήλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι ο 62χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης του Ι/Φ "MEGAN" σημαίας Μ. Βρετανίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 14 ν.μ. δυτικά ν. Μήλου με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση του και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Π-Α/Κ "ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ" Ν.Μ.28.

Στη συνέχεια, ο Κυβερνήτης έτερου σκάφους μετεπιβιβάστηκε στο "MEGAN", το οποίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Αδάμαντα Μήλου, όπου αποβιβάστηκε ο 62χρονος, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Μήλου για ιατρικές εξετάσεις.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου, ότι το Ι/Φ-Α/Ψ "ZANZIBAR" σημαίας Μ. Βρετανίας παρουσίασε μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή Παγασητικού Κόλπου και πλέει με χρήση ιστίων προς τον λιμένα Βόλου, με τέσσερις επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Το "ZANZIBAR" κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στον λιμένα Βόλου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π -Θ/Τ "ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ" Ν.Α. 166 , 73χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.