Θάνατοι λουόμενων στη Χαλκίδα, την Καλαμάτα και τα Χανιά– Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ρόδο– Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

ΡΟΔΟΣ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Λουκισίων, Δήμου Χαλκιδέων, Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, 79χρονος ημεδαπός.

Ο 79χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής – τοξικολογικής εξέτασης στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.
*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή προλιμένα Καλαμάτας, 86χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.
*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες την 24-06-2022, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Χρυσής Ακτής Χανίων, 47χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης.
*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΤΑΥΡΟΣ'' Ν.Π. 10599 για δυσλειτουργία της δεξιάς κύριας μηχανής του πλοίου, κατά τον πλου του από τον λιμένα Ρόδου για λιμένα Σύμης.

Το πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από λιμένα Ρόδου για λιμένες Σύμης, Τήλου, Νισύρου, Κω και Καλύμνου με 16 επιβάτες, 5 Ι.Χ.Ε, 1 Φ/Γ και 4 Δ/Κ . Πλησίον του πλοίου μετέβη το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ XL” ΝΠ 11723, με την συνδρομή του οποίου το Ε/Γ-Ο/Γ κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ακαντιάς ν. Ρόδου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΤΑΥΡΟΣ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ οι επιβάτες του θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Μυκόνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032, 17χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ναυταθλητικής μαρίνας Καλλιθέας.

Από από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες