Θάνατοι λουόμενων στη Χερσόνησο και στα Χανιά-Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου και Ι/Φ σκάφους στο Ναύπλιο-Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Άνδρο-Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-ΚΑΤ πλοίου στην Ερμιόνη

1
Share:    

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Χερσονήσου ότι ένας 47χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Χερσονήσου. Στον 47χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ¨ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων ότι ένας 57χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία ¨ΠΥΡΓΟΣ ΨΗΛΟΝΕΡΟΥ¨ του Δήμου Πλατανιά Χανίων. Ο 57χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ναυπλίου από τον Πλοίαρχο ενός επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) πλοίου ελληνικής σημαίας, που ήταν πρυμνοδετημένο στο λιμάνι του Ναυπλίου, ότι ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Γαλλίας, κατά τη διαδικασία χειρισμών απόπλου, ακούμπησε στις καδένες του Ε/Γ-Τ/Ρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών φθορών στην πλώρη του. Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν η λάντζα ¨ΑΓΝΗ ΙΙΙ¨ Ν.Ν. 407 και ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο, όπου διαπίστωσε την εμπλοκή των καδένων μεταξύ του Ε/Γ-Τ/Ρ και του ιστιοφόρου, και με τη συνδρομή του έγινε η απεμπλοκή τους. Στη συνέχεια, με τη συνδρομή της λάντζας και τη συνοδεία ενός περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το ιστιοφόρο προσέδεσε με ασφάλεια στην ανατολική προβλήτα του λιμανιού. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου και του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών διατήρησης αξιοπλοΐας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Γαυρίου της Άνδρου από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου ¨ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π¨ Ν.Π. 11479, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Μυκόνου για τα λιμάνια Τήνου-Άνδρου-Ραφήνας και επιστροφή, ότι κρινόταν επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμάνι του Γαυρίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνέχιζε για το λιμάνι της Ραφήνας. Στο πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση δεκαπέντε (15) επιβάτες, ενώ στο λιμάνι ανέμεναν προς επιβίβαση εκατό εξήντα (160) επιβάτες, τριάντα οκτώ (38) Ι.Χ.Ε. οχήματα και δύο (02) Δ/Κ, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ερμιόνης από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-καταμαράν (Ε/Γ-ΚΑΤ) πλοίου ¨F/C 4¨ Ν.Π. 10659, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πορτοχελίου για τα λιμάνια Σπετσών-Ερμιόνης-Ύδρας-Πόρου και Πειραιά, ότι κρινόταν επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμάνι της Ερμιόνης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνέχιζε για το λιμάνι της Ύδρας. Στο πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση επτά (07) επιβάτες, ενώ στο λιμάνι ανέμεναν προς επιβίβαση τριάντα πέντε (35) επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Σχετικές εικόνες