Θάνατοι λουόμενων στην Κέρκυρα, στο Ρίο και στην Αγία Γαλήνη - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Κράτηση Φ/Γ πλοίου στην Καλαμάτα - Εντοπισμός πυροβόλου όπλου στη Σύρο - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή "ΡΟΔΑ" του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, 63χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή "ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ", 69χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ", όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή "ΑΜΜΟΥΔΙ'' του Δήμου Αγίου Βασιλείου, 83χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Αγίας Γαλήνης.

*****

Στη σύλληψη ενός 44χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα, ενώ υπήρχε καταχώρηση εις βάρος του με το εθνικό μέτρο απαγόρευσης εξόδου.

Επίσης, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, δύο (02) αλλοδαποί, 36 και 31 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, διότι προσπάθησαν να διευκολύνουν το ανήλικο τέκνο τους να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 36χρονος κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό του ανήλικου τέκνου του πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Φ/Γ πλοίο ''BARONESS'' σημαίας Παναμά στον λιμένα Καλαμάτας, από εξουσιοδοτημένους επιθεωρητές PSC/PARIS MOU, επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης (DETENTION) λόγω διαπίστωσης ελλείψεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παραρτήματος ''Χ'' της ΚΟ 2009/16/ΕΚ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, για τον εντοπισμό τμημάτων πυροβόλου όπλου (πιστόλι), διαμέτρου 09mm, στη θαλάσσια περιοχή ''ΓΑΛΗΣΣΑΣ'' ν. Σύρου, εντός της θάλασσας σε βάθος περίπου τριών μέτρων (03μ.) και σε απόσταση περίπου είκοσι μέτρων (20μ.) από την ακτή.

Το ανωτέρω πιστόλι, καθώς και τα τμήματά του (σκελετός-κάλυμμα κάννης-δύο (02) γεμιστήρες άνευ φυσιγγίων) περισυνελέγησαν από ιδιώτη και κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Σύρου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ''ΑΓΝΩΝΤΑ'' ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Τ/Χ-Ε/Ρ-Α/Ψ ''ΜΑΡΙΑΝΗ'' Τ.Σ. 119 Α΄, 47χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.